Kinderen die al toneelspelen bij Bolletje Rolletje Kindertoneel.
Kinderen die al toneelspelen bij Bolletje Rolletje Kindertoneel. Foto: Bolletje Rolletje Kindertoneel

Kennismakingsworkshop toneel voor kinderen

Kunst & cultuur

Bolletje Rolletje Kindertoneel geeft 27 augustus een workshop toneel. De workshop vindt plaats in kindcentrum De Optimist aan de Koers 43 en duurt van 16.00 tot 17.15 uur.

Bolletje Rolletje Kindertoneel is al sinds 1988 actief is. Om kennis te maken met de toneelschool wordt de workshop gehouden.

Zelf bedenken
Toneelspelen bij Bolletje Rolletje Kindertoneel is niet het opzeggen van andermans teksten maar de kinderen bedenken hun eigen tekst binnen het verhaal. Ook bedenken ze zelf scenes bij het toneelstuk. Daarbij worden de kinderen geholpen door regisseurs met ruime ervaring.

Als de kinderen het leuk vinden, kunnen ze verder met de cursus die in september start. Die hebben een duidelijke opbouw. Na een kennismakingsperiode wordt gewerkt naar een voorstelling. Een voorstelling waarin iedereen een grote bijdrage levert in zowel het bedenken van het stuk en het acteren.

Twee groepen
Er zijn twee groepen bij de cursussen. Eén op donderdag voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar van 16.00 tot 17.30 uur. De andere groep oefent op vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Wie meer informatie wilt kan bellen met Bob Kesteloo via 06 45115555. Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Bolletje Rolletje Kindertoneel.

Uit de krant