Het Carminis Consort, een ensemble voor Oude Muziek, treedt op.
Het Carminis Consort, een ensemble voor Oude Muziek, treedt op.

VrijdagAvondmuziek start 28 augustus weer

Cultureel

HUIZEN - Na een lange stilte, onder andere door corona, is het weer mogelijk én toegestaan om een concert te organiseren in de Nieuwe kerk in de concertserie VrijdagAvondmuziek. Dat gebeurt vrijdag 28 augustus weer.

In de Nieuwe Kerk aan de Brede Englaan kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur genieten van een concert van het Carminis Consort, een ensemble voor Oude Muziek.

Vocalisten
Het gezelschap bestaat uit de vocalisten Ineke Baksteen en Margareth Iping, ondersteund door Juun Voorhoeve op barokgitaar en gamba en Tjalling Roosjen op klavecimbel. Sinds 2014 specialiseren deze musici zich in het rijke en vaak nog onbekende repertoire voor twee zangstemmen en continuo.

In een concert van een uur zonder pauze brengt deze groep werken uit de Italiaanse Barok van onder meer de componisten Monteverdi, Grandi, Frescobaldi en de pas herontdekte vrouwelijke componist Lucrezia Orsini Vizana, dit alles onder de titel ‘Cantate et Laudate’.

Toegang vrij
De toegang voor het concert op 28 augustus is vrij. Voor de bestrijding van de kosten wordt aan de uitgang een bijdrage naar draagkracht gevraagd. Normaliter is er na afloop een glas wijn of fris, maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet. Bij mooi weer zou dit onder voorbehoud wel buiten op het kerkplein kunnen.

Daarnaast zijn er nog andere maatregelen. Er is voldoende plaats voor bezoekers, maar bij voorkeur melden die zich aan via pauljoosse@tele2.nl of 06 1245 85 72 met naam en het aantal personen. Dit kan tot en met vrijdagochtend 28 augustus. De reservering wordt bevestigd. Bij het betreden van het kerkgebouw worden enkele gegevens genoteerd. In het kerkgebouw geldt 1,5 meter afstand en is er een looprichting. De ingang is aan de achterzijde bij de Pastoriehof.

Uit de krant