Instructeurs Astrid Kuipers (l) en Jill Engelsman-Gamma.
Instructeurs Astrid Kuipers (l) en Jill Engelsman-Gamma.

Gratis Mindful Run-Walkclinics voor zorgpersoneel en mantelzorgers

Mensen

HUIZEN - Mindful Run & Walk-instructeurs Astrid Kuipers uit Muiden en Jill Engelsman-Gamma uit Huizen geven gratis Mindful Run- en Walkclinics weg om iets terug te doen voor het zorgpersoneel en mantelzorgers die het de afgelopen tijd zo zwaar hebben gehad.

“Ondanks het verhoogde risico om zelf besmet te raken door het coronavirus, zorgden zij voor onze zieken. Hoog tijd om deze zorghelden te bedanken”, vertellen de twee. De eerste sessie staat al gepland voor dinsdag 25 augustus en vindt plaats tussen 19.00 en 20.30 uur op en rondom de Vestingwallen in Naarden.

Overgewaaid
Het idee is overgewaaid vanuit Zuid-Limburg. “Als instructeurs hebben wij een besloten Facebookgroep, waar wij elkaar voeden en inspireren. Op een gegeven moment lanceerde een collega daar dit idee”, vertelt Astrid Kuipers. Een prachtig initiatief vond ook haar collega Engelsman-Gamma. Kuipers: “Aangezien wij in ‘t Gooi naast elkaar wonen en werken hebben we de handen ineengeslagen.”

Het artikel gaat onder de foto.

Kuipers en Engelsman-Gamma hebben gemerkt hoeveel impact corona op de samenleving had en nog altijd heeft: “Veel mensen zaten thuis en konden geen kant op, terwijl de andere helft zich een slag in de rondte werkte. Juist voor die groep zijn deze Mindful Run en Walkclinics bedoeld. Nu kunnen we eindelijk iets terug doen.”

Stress
Ze vertellen dat de combinatie van bewegen in de buitenlucht met mindfulnessoefeningen en aandacht voor een gezonde ademhaling stress vermindert. Ook geeft het mensen meer energie en veerkracht.

“Even stilstaan en tot jezelf komen en genieten van het moment en de omgeving. Een toepasselijke manier om de zorghelden te bedanken voor al hun inzet in deze heftige tijden, want ‘onze’ zorghelden verdienen meer dan alleen applaus of een uitgestoken vlag”, aldus de initiatiefneemsters.

Agenda
De gratis clinics staan gepland voor dinsdag 25 augustus 19.00 tot 20.30 uur op en rondom de Vestingwallen Naarden, vrijdag 28 augustus 09.30 tot 11.00 uur in Muiden, zondag 30 augustus 09.30 tot 11.00 uur op de hei in Bussum, donderdag 3 september 09.00 tot 10.30 uur op de hei in Blaricum, woensdag 9 september 16.30 tot 18.00 uur in de bossen van Huizen en zaterdag 12 september 09.30 tot 11.00 uur op de hei in Blaricum.

“Passen de data niet en willen zorgmedewerkers buiten deze mogelijkheden een clinic organiseren voor een groepje collega’s, dan kunnen ze contact opnemen zodat we samen een passend alternatief kunnen zoeken”, voegen de dames daaraan toe.

Aanmelden
Meedoen? Stuur een mail naar Jill Engelsman-Gamma (Blaricum/Huizen, mindfulrunblaricumhuizen@gmail.com of Astrid Kuipers (Gooise Meren, astrid@comfylife.nu). Vermeld daarbij het bedrijf waar je werkt. Dan horen deelnemers ook waar zij verzamelen voor de clinic.

Per sessie is er plek voor maximaal acht personen per instructeur. Alleen met dit aantal kan de afstand tot elkaar gegarandeerd worden. Noodzakelijk, want Nederland is misschien wel klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons.

Uit de krant