Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Inzamelingsactie voedselbank bij Albert Heijn

Bedrijven

HUIZEN - Afgelopen week vond een landelijke actie plaats in diverse Albert Heijn filialen om ontbijtproducten in te zamelen voor de kinderen van de voedselbanken. Vandaag staan vrijwilligers in de filialen om vragen te beantwoorden en de artikelen in ontvangst te nemen.

Met de actie wil de voedselbank bewerkstelligen dat geen kind zonder ontbijt of met lege broodtrommel naar school te gaan. Van de gebruikers van de voedselhulp is ongeveer 37% een kind en dat is dus een belangrijke doelgroep.

Door toename van het aantal mensen dat een voedselpakket ontvangt als gevolg van de coronacrisis, neemt daarmee ook ook het aantal kinderen dat afhankelijk is van hulp toe. Het initiatief van Albert Heijn aan het begin van het schooljaar wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Speciaal geselecteerd
De producten zijn speciaal geselecteerd en zijn gericht op een voedzaam ontbijt zoals cornflakes, muesli, beschuit, crackers, notenrepen en pannenkoekenmix. Ze worden in de winkel duidelijk bij elkaar gepresenteerd. Het winkelende publiek kan een of meer producten afrekenen en inleveren.

In het Gooi vinden onder andere acties plaats bij de Albert Heijn in Blaricum, Laren, Hilversum (Heigalerij en Gijsbrecht van Amstel), Huizen (Oostermeent en Lindenlaan), Kortenhoef (Meenthof), Muiden (Pampusweg), Nederhorst den Berg (Voorstraat), Soest (Burg. Grothestraat, Smitsweg en Tamboerijn) en Weesp (Achtergracht).

Uit de krant