Wethouder Jorrit Eijbersen (links) van Gooise Meren neemt de petitie in ontvangst.
Wethouder Jorrit Eijbersen (links) van Gooise Meren neemt de petitie in ontvangst. Foto: Bob Awick

Petitie appartementencomplex Driftweg aangeboden

Politiek

HUIZEN/GOOISE MEREN - Het comité Stop Woontoren Driftweg heeft vanmiddag een petitie met 3.743 handtekeningen aangeboden aan wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren.

Alle Driftweg-omwonenden - uit zowel Naarden als Huizen - zijn tegen de komst van dit appartementencomplex.  Zij vragen de gemeente om geen toestemming te verlenen voor de bouw van het complex. 

Het gaat om een gebouw van 25 bij 35 meter van projectontwikkelaar Jerry Goossens. “Van 33 meter hoog - dezelfde hoogte als de Oude Kerk in Huizen - midden in het natuurgebied bij Naarden/Huizen, vlakbij ‘t Hooge Nest aan de Driftweg, dat ook wel bekend staat als ‘de kuil’.” 

Bouwvergunning
Bij de gemeente ligt inmiddels van projectontwikkelaar Jerry Goossens een aanvraag voor een bouwvergunning. De ontwikkelaar ziet zich geconfronteerd met veel verzet tegen zijn bouwplannen om een appartementencomplex te bouwen op een perceel aan de Driftweg, net over de grens van Huizen.

“Ik wil juist iets moois neerzetten, iets innovatiefs, dat past bij deze plek. Een houten appartementengebouw waarin de glazen gevel naar achteren ligt en waarin de natuur in de omgeving weerspiegeld wordt”, zei hij eerder.

Bestemmingsplan
Het comité Stop Woontoren Driftweg meent dat de bouw van een woontoren dit landschap voorgoed verandert, de wijk een andere uitstraling krijgt en de verkeersdrukte ernstig toeneemt. Bovendien vinden de bewoners dat de nieuwbouw in strijd is met het bestemmingsplan dat gericht is op behoud van natuur en groen.

“Ook opent dit de deur voor meer nieuwbouwprojecten in dit prachtige natuurgebied. Onze unieke woonomgeving staat op het spel.” De politiek in Gooise Meren en Huizen hebben vragen gesteld aan hun college.

Reactie wethouder

Wethouder Eijbersen laat weten dat hij vanmiddag een “goed en open gesprek” met de bewoners van de Driftweg heeft gehad. “En uiteraard heb ik de petitie in ontvangst genomen.” Hij vertelde de bewoners ook dat de ontwikkelaar een tweede omgevingsvergunning heeft aangevraagd. “Dat mag juridisch. Dit tweede plan behelst - naar ik begreep - 16 appartementen in plaats van 33. Deze aanvraag wordt conform de wettelijke eisen gepubliceerd en getoetst. Net zoals we dat doen conform de geëigende procedures met de eerste aanvraag. Deze is formeel nog in procedure en is niet ingetrokken. Voor één perceel kunnen meerdere aanvragen worden ingediend. Die worden afzonderlijk van elkaar getoetst en behandeld, in dit geval, via verschillende procedures”, legt Eijbersen uit.

Deze week spreekt de wethouder ook met de ontwikkelaar. “Ik hecht namelijk aan hoor en wederhoor.” Hij zegt ook benieuwd te zijn wat de ontwikkelaar nu precies wil op deze locatie. “Tegelijk zullen onze medewerkers toetsen of aan alle wettelijke en ruimtelijke eisen al dan niet wordt voldaan. Op grond van deze adviezen kan het college alle aspecten en belangen wegen en een bestuurlijke afweging maken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant