Zeilers moesten flink aanzetten tijdens de wedstrijd.
Zeilers moesten flink aanzetten tijdens de wedstrijd.

Podiumplaatsen voor Huizer zeilers tijdens Eenzame Noord

Sport

HUIZEN - Huizer zeilers hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan tijdens de, door Almere georganiseerde, zeilwedstrijd ‘De Eenzame Noord’. Ze wisten hoog te eindigen en zelfs podiumplaatsen te behalen.

De Eenzame Noord Race is sinds 1986 een non-stop zeilwedstrijd/prestatietocht over ruim 50 Nautische mijl voor solozeilers met een eenrompig kajuitschip. Tevens is er na een daverend succes de afgelopen 5 jaar een dualhanded race met/zonder Spinnaker.

Wedstrijd
De wedstrijd voert - tenzij er ingekort wordt - van Almere-Haven naar het keerpunt bij Broekerhaven en weer terug naar Almere-Haven.

Andere jaren wed deze wedstrijd in juni gevaren echter door de corona is deze verplaatst naar augustus. Ook is er niet gevaren tot aan Broekerhaven maar tot aan de EA1 bij Eendam en terug, totaal ongeveer 40 Nautische Mijl.

Ruim aanwezig
Tijden de 31ste editie was Huizen met 11 inschrijvingen ruim aanwezig tijdens de start. Met een sterke zuidwestenwind was het zaterdagochtend al behoorlijk aanzetten voor de schippers.

Van de 11 zijn er uiteindelijk 9 reglementair gefinisht. De top 4 van de Soloklasse is volledig gevuld met Huizer schepen: Wammes, Friske, Wittepaard en Nina. De andere Huizer podiumplaats was voor de Hebbus in de dual klasse.

Uit de krant