Directeur Michiel van de Brink doet een rondedans met gezond en ongezond eten.
Directeur Michiel van de Brink doet een rondedans met gezond en ongezond eten. (Foto: Bob Awick)

Beatrixschool start traject ‘De Gezonde School’

HUIZEN - De Beatrixschool is vanmorgen officieel gestart met het traject van ‘De Gezonde School’. Wethouder Maarten Hoelscher gaf op het versierde schoolplein samen met directeur Michiel van den Brink het startsein in aanwezigheid van wethouder Marlous Verbeek. In de alle klassen werden bovendien gezonde gerechten bereid.

“Waarom De Beatrixschool een Gezonde School wil zijn is duidelijk. Wanneer we leerlingen op jonge leeftijd gezonde gewoontes aanleren, hebben ze hier de rest van hun leven profijt van. Aangetoond is dat leerlingen die gezond zijn lekkerder in hun vel zitten en beter presteren. Voordelen dus op sociaal- en cognitief vlak”, aldus de directeur.

“De Beatrixschool wil kinderen niet alleen leren dat taal, lezen en rekenen belangrijk is als basis, maar leert de leerlingen dat een stevige basis vooral ook te maken heeft met (sociale) vaardigheden, creativiteit en gezondheid.”

Voeding
Het programma van De gezonde School bestaat uit 7 gezondheidsthema’s, waarvan De Beatrixschool start met het thema ‘Voeding’. “Wij hebben dit thema gekozen, omdat de overige thema’s veelal aan bod komen binnen ons huidige onderwijsaanbod.”

“Zo sporten onze leerlingen 2 keer per week, krijgen groep 3 en 4 zwemles en is er 2 keer in de week buurtsportcoach Kelvin aanwezig om aan alle groepen pleinactiviteiten aan te bieden.”

Aan de slag
“In het thema voeding ligt een kans en spreekt tot de verbeelding, omdat de leerlingen direct praktisch aan de slag kunnen met het bereiden van alle gezonde gerechten en het thema op die wijze betekenis voor ze krijgt.”

“We kijken erg uit naar dit bijzondere en mooie traject en hopen dat we de komende jaren heel veel kinderen in Huizen en omgeving een fantastische en ook gezonde basisschooltijd kunnen bieden.”

Meer berichten