Wethouder Marlous Verbeek (r) feliciteert rector Tanja de Ruijter met het certificaat.
Wethouder Marlous Verbeek (r) feliciteert rector Tanja de Ruijter met het certificaat. (Foto: SG Huizermaat)

Huizermaat heeft predicaat Technasium ontvangen

HUIZEN - Scholengemeenschap Huizermaat mag zich vanaf nu officieel Technasium noemen. Vandaag werd het predicaat uitgereikt onder belangstellend oog van onderwijs-wethouder Marlous Verbeek.

De school heeft afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden doorlopen en aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden aan het predicaat.

Dat betekent dat vanaf dit schooljaar de mavo-, havo- en vwo-leerlingen in het eerste leerjaar kunnen kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs.  In de brugklas zijn de leerlingen al van start gegaan met het technasiumonderwijs. 

Verheugd
Het predicaat Technasium werd vandaag officieel uitgereikt aan Huizermaat door Wendelien Hoedemaker, voorzitter van het netwerk. Tanja de Ruijter, rector Huizermaat, is zeer verheugd met de toetreding: “Het technasiumonderwijs sluit aan bij de kernwaarden van Huizermaat: persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties.”

“Het technasiumonderwijs biedt de mogelijkheid om als het ware als overkoepelende paraplu het onderwijs dat wij al verzorgen te verbinden. Bovendien past het goed bij wat leerlingen op Huizermaat gewend zijn, namelijk doelgericht werken met grotere opdrachten.”

Onderzoek & Ontwerpen
Voor technasiumleerlingen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal, waarbij ze in teamverband werken aan actuele, levensechte projecten. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, communicatie, zelfsturing, samenwerking en projectmatig werken.

Freek van den Ende, O&O-docent: “We zijn met onze eerste opdracht begonnen, en de leerlingen zijn enthousiast en komen met creatieve ideeën en oplossingen.” Er wordt gedurende het hele onderwijsprogramma nauw samengewerkt met bedrijfsleven en hoger onderwijs.

Echtheid
Docenten ontwikkelen samen met bedrijven en organisaties uit de regio, ieder schooljaar nieuwe projecten voor de leerlingen. De actualiteit en echtheid van de opdrachten vormt de basis van het technasiumonderwijs.

Bijzondere aan de uitreiking was dat met het aansluiten van de Huizermaat en nog drie andere scholen in Nederland vandaag de mijlpaal van 100 technasiumscholen is gehaald. Daarom werd live overgeschakeld naar Zeist waar deze markering plaatsvond.

Meer berichten