<p>De toekomstige bewoners leggen de eerste stenen van hun appartementen.</p>

De toekomstige bewoners leggen de eerste stenen van hun appartementen.

(Foto: Bob Awick)

Huizer-maatjes leggen eerste stenen van hun appartementen

HUIZEN - De toekomstige bewoners van de woongroep Huizer-maatjes hebben eind van de middag de eerste stenen gelegd voor hun appartementen. Tijdens de bijeenkomst werd ook de samenwerkingsovereenkomst tussen de Alliantie en Stichting Woongroep Huizer-maatjes getekend.

De bouw van woongroep Huizer-maatjes is al in volle gang. Het complex is bestemd voor 18 jongvolwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast 18 appartementen komen er een zorgkantoor en twee gemeenschappelijke woonkamers.

Zelfstandig wonen
De woongroep is een initiatief van ouders met als doel om hun kinderen met de mogelijkheid te bieden zelfstandig te wonen in een kleinschalige woonomgeving. In 2020 is de Alliantie gestart met het bouwen van het gebouw tussen de Trekkerweg en de Ploegweg.

Aannemer Vreeswijk en Koebrugge heeft inmiddels de eerste verdiepingen van het appartementencomplex neergezet. De toekomstige bewoners zijn enthousiast en nemen regelmatig een kijkje op de bouwplaats. Zij kunnen niet wachten om straks hun nieuwe thuis in te richten en te betrekken.

Afgestemd
De wijze van samenwerking van alle betrokken partijen aan de realisatie van dit wooninitiatief is uniek. Hoe het gebouw eruit gaat zien en ingericht gaat worden past niet alleen mooi in de woonwijk, maar is ook goed afgestemd op de doelgroep.

De samenwerking vraagt om intensief overleg en afstemming en het is mooi om te merken dat alle betrokken partijen eenzelfde doel voor ogen hebben: het bieden van een thuis voor deze bijzondere doelgroep. Samen bouwen ze aan een inclusieve samenleving. 

Prettige samenwerking
Wethouder Roland boom was ook aanwezig: “De volgende stap in een lange, prettige samenwerking. Fijn dat wij als gemeente hier een heel klein beetje mochten bijdragen.” In de zomer van 2021 zullen de 18 jongvolwassenen hun woning mogen betrekken. www.huizer-maatjes.nl.

Meer berichten