Foto: Pieter Stam de Jonge

Bieb biedt hulp bij donorregistratie

HUIZEN - De bibliotheek organiseert op verzoek van de overheid dinsdag 10 november van 13.00 tot 14.00 uur een bijeenkomst in de bibliotheek aan Plein 2000 om mensen te helpen bij het invullen van de donorregistratie.

Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister te staan. Iedereen kan zelf aangeven wel of geen donor te worden. Als men geen keuze maakt dan ontvangt men een brief en een keuzeformulier van de overheid als herinnering.

Aanmelden
Mensen die een brief hebben ontvangen en uitleg willen of hulp bij hun keuze, kunnen hiervoor tijdens de bijeenkomst terecht. Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan via 035-5257410, www.bibliotheekhlb.nl/ donorregistratie, de klantenservicebalie of info@bibliotheekhlb.nl.

“We gaan dan samen het Donorregister bekijken en u ondersteunen bij het invullen van uw keuze. U hoeft alleen uw DigiD mee te nemen. Hebt u geen DigiD? Neemt u dan de brief en het keuzeformulier dat u heeft ontvangen mee”, aldus de bibliotheek.

Meer berichten