Op veilige afstand de ondernemers een hart onder de riem steken.
Op veilige afstand de ondernemers een hart onder de riem steken. Foto: © Bob Awick

Hart onder de riem voor ondernemers

Bedrijven

 

HUIZEN Hoe doe je dat; ondernemen in coronatijd? Burgemeester Niek Meijer en wethouder Bert Rebel bezoeken deze weken alle Huizer winkelcentra om van de ondernemers te horen hoe zij zich staande houden en ook om hen een hart onder de riem te steken. Woensdagmiddag was het Hart van Huizen aan de beurt.

Niet alleen horecaondernemers, zoals Insolar, werden bezocht, maar ook de zelfstandige winkeliers in de Vershof en De Lange Menstore. Ook filiaalhouders van Bruna en Ekoplaza werden met een bezoek verrast. 

Zorgen

Behalve het vertellen van hun persoonlijke verhaal was er ook de mogelijkheid om met elkaar te praten over de zorgen die er leven. “Met name over de komende decembermaand en de pieken die we verwachten qua toeloop”, vertelt Anne Marie Hesta, voorzitter van Hart van Huizen. De gemeente deelt die zorgen ook en gaat samen met de ondernemers kijken hoe de piekmomenten zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. 

Volgende week gaan de burgemeester en wethouder naar Winkelcentrum Oostermeent. De werkbezoeken vinden plaats vanuit de gedachte #aandachtvoorelkaar, een landelijk initiatief om meer naar elkaar om te zien. 

Uit de krant