Nadiah werd vorig jaar Nederlands kampioen.
Nadiah werd vorig jaar Nederlands kampioen. Foto: MKFotografie

Nadiah Krachten naar EK judo

Sport

HUIZEN De Huizerse judoka Nadiah Krachten is door de judobond geselecteerd voor het EK judo onder de 23 in Kroatie. In de week van 9 november doet zij daar mee in de klasse -63 kilo. Namens Team NL komen negen heren en acht dames in actie.

De 20-jarige judoka vindt het een voorrecht om in deze periode aan een toernooi mee te mogen doen. “De afgelopen maanden stonden in het teken van techniek- en randoritrainingen en conditietraining om op niveau te blijven. En om gezond te blijven en de hoop te houden dat er een wedstrijd door zou gaan”, zegt de Huizerse.

Sinds deze zomer woont en traint zij op sportcentrum Papendal in Arnhem en is zij opgenomen in het fulltime judoprogramma van de bond. 

De voorbereidingen op het Europees Kampioenschap verlopen in de beschermende omgeving van Papendal en trainingsstages in het buitenland. Hierbij rekening houdend met de regels zoals deze worden gesteld door het RIVM. Om deel te kunnen nemen aan het Europees Kampioenschap moeten de judoka’s zich houden aan strikte regelgeving. Voor vertrek testen zij in Nederland, bij aankomst in Kroatië testen zij zich ook en tot de uitslag bekend is gaan zij in quarantaine Na de wedstrijd testen zij wederom in Nederland en gaan zij tien dagen in quarantaine.

Uit de krant