<p>het gebied is volgens de VVG een groene oase voor wandelaars en natuurgenieters.</p>

het gebied is volgens de VVG een groene oase voor wandelaars en natuurgenieters.

(Foto: Vrienden van het Gooi)

‘Offer Huizerhoofd niet op voor zomerhuisjes’

HUIZEN - De Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) is geschokt door een plan om de groene landtong Huizerhoofd vol te bouwen met recreatiewoningen: een vakantiepark met horecagelegenheid.

“Binnen een jaar na het bestuurlijk vaststellen van de Kustvisie Huizen blijkt al dat een projectontwikkelaar er heel anders over denkt. De VVG begrijpt dat de projectontwikkelaar naar een formule zoekt om het hotel weer exploitabel te krijgen. Maar dat dit alleen zou lukken door in de exploitatie de landtong te betrekken met het bouwen van 50 recreatiewoningen is een stap te ver”, laat de organisatie weten.

Ideaal decor
De Kustvisie schetst volgens Vrienden van het Gooi de landtong als een stadspark in de groene kust van Huizen. De ruige opgaande beplanting wordt als ideaal decor gezien om te wandelen.

“In het nieuwe plan verdwijnen de rietstrook en de tussen bomen gelegen waterpartij, een afgeschermd stukje natuur. Het openbare karakter wijzigt in een gebied met huisjes, met hekjes om de tuintjes en een auto voor de deur. Het is de vraag of wandelaars hier dan nog wat te zoeken hebben.”

Horeca
“Horeca aan de oude haven, horeca in de jachthaven, horeca aan de Zomerkade en horeca in het Nautisch Kwartier, het is blijkbaar nog niet genoeg want de SVE Group wil horeca in het hotel en ook nog horeca in het recreatiepark. De VVG gelooft niet in nut, noodzaak en meerwaarde.”

Vrienden van het Gooi heeft net als vele anderen meegesproken in het participatieproces voor de Kustvisie. “De VVG vindt door de rust en de natuur het Huizerhoofd een waardevolle plek in de drukke omgeving van de haven en de Zomerkade. Een plek om te koesteren. Een wandeling waard, zeker ook in de winter met zicht op de vele watervogels.”

Niet gebeuren
“Het onderhoud, de paden en de inrichting kunnen beter, en er is ook best plek voor een natuurspeelplaats zoals genoemd in de Kustvisie. Dit is openbare ruimte, een groene oase voor wandelaars en natuurgenieters. Door er een vakantiepark van te maken wordt het gebied van de Huizers afgenomen. Dat mag niet gebeuren.”

“De VVG steunt het gemeentebestuur in zijn visie voor het Huizerhoofd en verwacht van het college een kritische toetsing van plannen die daarmee in strijd zijn.”

Meer berichten