<p>Sint komt aan met zijn Pakjesboot 15 in Huizen en wordt ontvangen door de burgemeester.</p>

Sint komt aan met zijn Pakjesboot 15 in Huizen en wordt ontvangen door de burgemeester.

(Foto's: Bob Awick)

Sinterklaas stilletjes in Huizen aangekomen

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft Sinterklaas vandaag ook in Huizen welkom geheten. De goedheiligman kwam stilletjes aan met enkele pieten. Dit om te voorkomen dat het coronavirus zich tijdens zijn ontvangst kon verspreiden.

Met de Stichting Sinterklaas Comité Huizen had de Sint afgesproken dat zijn aankomst geheim moest blijven. Kort van te voren heeft hij laten weten dat hij in de buurt was, zodat in ieder geval de burgemeester zich naar de haven kon spoeden om hem welkom te heten.

Tekst gaat verder na de foto

Sint en piet op de kade in Huizen.

Toen Pakjesboot 15 de haven in kwam varen, stond de burgemeester samen met zijn echtgenote op de kade te wachten om hem welkom te heten. “Door corona is het niet mogelijk om u dit jaar met duizenden kinderen langs de kade te ontvangen”, meldde de burgemeester. “We hopen u volgend jaar weer op die manier te mogen verwelkomen.”

Sinterklaas vertelde de burgemeester dat hij de Huizer botters heeft ingeschakeld om alle cadeautjes en snoepgoed mee te kunnen nemen. Dat had de burgemeester al via via gehoord. “Ik begreep dat ze flink aan de botters hebben geschilderd om ze bijtijds klaar te hebben.”

Tekst gaat verder na de foto


De pieten druk met het schilderen van de botters.

Dat bleek niet helemaal goed te zijn gegaan. “Ik zag een paar Schilderpieten op de pakjesboot. Hun gezichten zaten onder de botterbruine verf, soms veel en soms weinig”, aldus de burgemeester. Zodoende zullen er in Huizen niet alleen botterbruine pieten meer rondlopen, maar ook met botterbruine strepen.

Na de ontvangst wenste de burgemeester Sint en zijn pieten namens alle Huizer kinderen een goede tijd in Huizen. Hij wenste hem ook alvast een fijne verjaardag en een goede gezondheid toe. Vervolgens gingen Sint en de pieten hard aan de slag om alle cadeautjes aan wal te brengen en om verder hun inkopen te doen bij de Huizer ondernemers, die hen met open armen ontvangen.

Meer berichten