Foto: Gemeente Huizen

Testversie nieuwe websites gemeente in de lucht

HUIZEN - De gemeente Huizen ontwikkelt momenteel twee nieuwe websites: www.huizen.nl en www.maatschappelijkezaken.nl. Voor de definitieve lancering hoort de gemeente graag van inwoners wat zij van de websites vinden. Dit kan via een testversie van de nieuwe sites. De testversie is vanaf gisteren, 19 november,  te zien via de huidige website van de gemeente, www.huizen.nl. Bovenaan die pagina staat een link vermeld naar de testversie. Via de ‘uw mening knop’ is het mogelijk om op elke pagina een reactie door te geven.

Meegedacht
Bij de ontwikkeling van de websites zijn - en worden - inwoners, het toegankelijkheidspanel, raadsleden en medewerkers van de gemeente Huizen betrokken. Zij hebben meegedacht over het ontwerp van de nieuwe websites.

In de afgelopen jaren hebben veel inwoners van Huizen daarnaast meegedaan aan de jaarlijkse fotowedstrijd voor de gemeentegids. Veel van deze foto’s hebben een plekje gekregen op de nieuwe websites. De winnaar van dit jaar krijgt zelfs een prominente plek op de homepagina.

Meest gezochte pagina’s
Op de homepagina staat een lijst met de ‘meest gezochte pagina’s’. Uit onderzoeken kwam naar voren dat gebruikers het prettig vinden dat de meest gezochte pagina’s duidelijk vermeld staan op deze pagina.

Het aantal websites is door de gemeente teruggebracht om de herkenbaarheid te verhogen en om de bezoeker te helpen om sneller op de juiste pagina terecht te komen. Om deze reden komt de website van de gemeenteraad in de nieuwe situatie te vervallen. De informatie over de raad wordt opgenomen als onderdeel van www.huizen.nl.

Vrije tijd en toerisme
Per 1 januari 2021 stopt de VVV bovendien met het aanbieden van toeristische websites. De regio Gooi en Vechtstreek heeft een toeristische website ontwikkeld, waar Huizen een onderdeel van is: www.visitgooivecht.nl.

Huizen biedt daarnaast op haar eigen nieuwe website uitgebreide informatie over toerisme, vrije tijd, cultuur, (water)sport en evenementen. Waar nodig en mogelijk zijn de websites van de gemeente en de regio aan elkaar gekoppeld.De nieuwe homepage van de website van de gemeente in de testversie.

Meer berichten