De Matthäus-Passion werd in 2018 voor het laatst gehouden.
De Matthäus-Passion werd in 2018 voor het laatst gehouden. Archieffoto: St. Matthäus-Passion Huizen

Ook geen Huizer Matthäus-Passion in 2021

Cultureel

HUIZEN - Het bestuur van de Stichting Matthäus-Passion Huizen heeft besloten alle activiteiten vanaf nu tot in ieder geval april 2021 in de ‘ijskast’ te zetten. Dit houdt in dat de uitvoering van de Huizer Matthäus-Passion in de Oude Kerk van Huizen ook volgend jaar vanwege de coronapandemie helaas geen doorgang zal vinden.

“Dit jaar kon de uitvoering van de Matthäus-Passion door de impact van de coronapandemie ook al niet door gaan. Op dit moment is er geen concreet zicht op verbetering en dus versoepeling van de overheidsmaatregelen waardoor de organisatie op basis van de huidige situatie geen manier ziet om de uitvoering op verantwoorde wijze op te zetten”, laat het bestuur van de stichting weten.

2022
De stichting verwacht dat ze in 2022 de uitvoering van de Huizer Matthäus-Passion wel ten gehore kan laten brengen. Hiertoe zullen de activiteiten eind april 2021 opgestart worden.  

“Zij die nog een toegangskaartje hebben voor de uitvoering van 2020 kunnen dit beschouwen als een ‘voucher’ voor de uitvoering in 2022.” Zie voor meer informatie:  www.matthauspassionhuizen.nl.

Uit de krant