De pop-up herberg vorig jaar in het oude postkantoor. Helaas kan er geen herberg zijn dit jaar in verband met corona.
De pop-up herberg vorig jaar in het oude postkantoor. Helaas kan er geen herberg zijn dit jaar in verband met corona. Archieffoto: Bob Awick

Geen pop-up herberg; wel kaartenactie en luisterend oor

Mensen

HUIZEN - De werkgroep van de pop-up Herberg heeft met pijn in het hart besloten dat er dit jaar geen plaats is in de Herberg en er dus geen pop-up herberg komt.

“Gezien corona is het onmogelijk om alle mensen die ongetwijfeld ook dit jaar weer zouden willen komen, te herbergen. Het vergt teveel van de organisatie om de pop-up veilig te organiseren voor bezoekers en vrijwilligers”, laat de organisatie weten.

Ziel is eruit
“Ook de vele maatregelen en beperkingen die voor een openstelling nodig zijn, doen teveel afbreuk aan wat we samen willen bereiken: een drempelloze, gastvrije ontmoetingsplek zijn waar iedereen kan binnenlopen. De ziel is uit de Herberg.”

“Dit jaar is alles anders. Het schrijnt en doet pijn. De Herberg is er voor iedereen en daarom ontvangen alle inwoners van Huizen - tenzij er een Nee/Ja of Nee/Nee-sticker op de brievenbus zit - een kaart als bemoediging.”

Luisterend oor
“Op deze manier wil de Herberg nabij zijn en laten weten dat we elkaar niet zijn vergeten. De werkgroep vindt het belangrijk om naast de bemoedigingskaart ook beschikbaar te zijn voor hulpvragen, een gebed of een luisterend oor.”

“Hiervoor kan men dagelijks tussen 9 en 16 uur terecht bij evangelist Jan Verkerk, via telefoonnummer op App 06 5799 2829, evangelist@hervormdhuizen.nl.” 

Kerken
De werkgroep is blij dat in de weken voor en rond Kerst ook nog veel kerken open zijn. “In de kleinschaligheid is gelukkig nog veel mogelijk. Hierover staat meer informatie op www.kerstinhuizen.nl.”

“De werkgroep hoopt van harte in december 2021 - met de gezamenlijke kerken - weer een pop-up Herberg te organiseren in een setting zoals past bij deze plek in Huizen.”

Uit de krant