Er werden vrolijke lichtpotjes uitgedeeld, onder andere bij Vitaal Thuiszorg.
Er werden vrolijke lichtpotjes uitgedeeld, onder andere bij Vitaal Thuiszorg. Foto: Blooming Kids.

Blooming Kids deelt 325 lichtpotjes uit

Mensen

HUIZEN - Blooming Kids Kinderopvang stond afgelopen week in het teken van het verspreiden van door kinderen versierde lichtpotjes. Wat begon als een leuk ideetje op de buitenschoolse opvang is uitgelopen tot een maatschappelijk project in Huizen.

“Het idee was ontstaan door de coronacrisis om iets voor eenzame mensen en mensen in isolement in Huizen te doen of te maken. Door de coronamaatregelen kunnen zij minder, en soms geen, bezoek ontvangen”, aldus Priscilla Cornelius van Blooming Kids.

Maatschappelijk betrokken
“Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en wilden letterlijk de donkere koude dagen voor deze mensen iets lichter maken. De kinderen waren meteen enthousiast bij het idee dat zij door het maken van een lichtpotje voor iemand anders, iemand blij konden maken.”

“Op een gegeven moment hadden wij 45 lichtpotjes af en was ik op zoek naar mensen die mij konden helpen om de potjes bij deze mensen te krijgen. Ik deed op Facebook een oproep in de Corona Hulpgroep Huizen. De respons die hierop kwam was overweldigend.”

Benauwd
“Ondertussen kreeg ik het benauwd, want ik had berekend dat wij dan rond de 200 lichtpotjes nodig hadden, en wij hadden er 45 klaar. Ik heb dit in het team van Blooming Kids gedeeld en daarop kwam al vlug de reactie: ‘Die 200 gaan wij redden’.”

“Dat betekende echter wel dat wij veel meer lege glazen potjes nodig hadden en extra lichtjes. Deze oproep deelden wij op sociale media. Ongelooflijk hartverwarmend wat er daarna gebeurde. Vanaf maandagochtend werden er op het kinderdagverblijf af en aan lege glazen potjes langsgebracht.”

Extra lichtjes
De extra lichtjes die wij nodig hadden voor het vullen van de potjes, werden aangeboden door Fitstars. Binnen Blooming Kids waren zowel de allerjongste kinderen van het kinderdagverblijf (0-4 jaar) als de kinderen van de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) bezig met het versieren van potjes.”

De doelstelling van 200 lichtpotjes was na 2 weken behaald en zelfs ruimschoots overschreden. In totaal heeft Blooming Kids 325 lichtpotjes kunnen doneren aan verschillende organisaties.

Ontvangen
Hierdoor hebben mensen met psychische problemen, senioren die de deur niet meer uitkomen, dementerende ouderen, de kinder- en geriatrie afdeling van het Tergooi ziekenhuis en mensen met een verstandelijke beperking, een versierd lichtpotje ontvangen.

Goois Autoteam heeft ervoor gezorgd dat de kinderen de lichtpotjes in een limousine konden langsbrengen. “Wij zijn ongelooflijk trots op dit project. Met dank aan: Kwintes, Vitaal Thuiszorg, De Oude Pastorie, Vivium De Bolder, Fitstars, Woongroep Mozart, Buurten met buren, Amaris Voor Anker, Tergooi ziekenhuis, Drukkerij J. Bout en Goois Autoteam voor hun bijdragen. Samen hebben wij Huizen een stukje lichter gemaakt.”

Uit de krant