Afbeelding
Foto: Prinses Irene
video

Geen jubileumjaar en geen Nieuwjaarsconcert Prinses Irene

Cultureel

HUIZEN - Prinses Irene wilde haar 75 jarig jubileum in 2020 groots vieren, maar helaas heeft de Corona pandemie een grote streep door de rekening gehaald. Daarom zijn er maar weinig muzikale activiteiten bij Muziekvereniging Prinses Irene geweest dit jaar. En ook 2021 begint anders, er is namelijk geen Nieuwjaarsconcert.

Het harmonieorkest kon in januari van 2020 nog wel het nieuwjaarsconcert houden in het Erfgooiers College maar daarna werden, zoals bij vele collegaverenigingen, alle plannen afgelast.

Vrijwilligers
In het voorjaar lag de nadruk niet op muziek maken, maar op de onderhoud van het gebouw, zowel binnen als buiten. “Vrijwilligers voor schoonmaak en onderhoud van het gebouw, vrijwilligers voor de tuin, vrijwilligers voor de bar, we zijn ze allemaal zeer dankbaar”, laat de vereniging weten.

Met inachtneming van de coronaregels konden de kleinere orkesten vanaf juni weer repeteren. De leden van het harmonieorkest hebben gespeeld in een kleinere bezetting, zonder het vooruitzicht van een concert of activiteit.

Individuele opnames
In juni hebben alle muzikanten van het Harmonieorkest met veel plezier nog individueel zelf opnames gemaakt van het werk Highland Cathedral. Al deze opnames zijn gemengd tot één complete orkestopname door Jurriaan Boerstoel.

Tekst gaat verder na het filmpje


“We maken ons nog geen zorgen om de toekomst van de vereniging. Het blijft voorlopig jammer genoeg wel een ‘stille’ tijd voor de amateur muziekbeoefenaars. We blijven clubmensen, daarom missen we de vereniging, elkaar en de activiteiten die erbij horen in hoge mate.”

Positief vooruit
De vereniging kijkt wel positief vooruit. “We hopen in 2021 het uitgestelde 75-jarig jubileum te vieren met de inwoners.” Zie www.prinses-irene.nl voor meer informatie.

Uit de krant