Afbeelding
Foto: Enter Media

Politie houdt brandstichter (50) op heterdaad aan

Politie

HUIZEN - De politie heeft na een post-actie vanmorgen vroeg een 50-jarige Huizer aan de Keucheniusstraat aangehouden voor brandstichting. Deze actie werd gestart nadat er meerdere brandstichtingen waren geweest in de omgeving van de Tuinstraat en Keucheniusstraat.

In het onderzoek naar de branden kwam een signalement naar voren van de mogelijke brandstichter. Op basis van binnengekomen informatie, zijn agenten in de vroege ochtend van woensdag 9 december gaan posten in de omgeving.

Onopvallend aanwezig
De agenten waren onopvallend aanwezig in de buurt waar de branden hebben plaatsgevonden. Tijdens deze actie zagen zij een man die voldeed aan het signalement dat in het onderzoek naar voren was gekomen.

De man stopte bij een portiek van een aantal woningen op de Keucheniusstraat. Direct daarna ontstond rookontwikkeling. Het bleek dat het huisafval naast het portiek in brand stond.

Heterdaad
De brandstichter fietste weg, maar de agenten wisten hem op heterdaad aan te houden. De man zit vast voor onderzoek en er zal gekeken worden of er een link is met de eerdere branden.

Uit de krant