De Bakboord stond vanmiddag blank vanwege een gesprongen waterleiding.
De Bakboord stond vanmiddag blank vanwege een gesprongen waterleiding. Foto: Bob Awick
Foto’s

Wateroverlast Bakboord en Dekemastate door gesprongen waterleidingen

112

HUIZEN - Huizen had vandaag op twee plekken te maken met wateroverlast door een gesprongen hoofdwaterleiding. Rond 15.00 uur was de eerste waterleiding gesprongen op de Bakboord en nog geen drie kwartier later sprong een leiding op de Dekemastate.

In de laatste straat dreigde het water tuinen en eventueel woningen in te stromen. De brandweer kwam ter plaatse om dammetjes aan te leggen om dit te voorkomen. Verder maakte de brandweer de putten steeds vrij om er voor te zorgen dat het water kon weglopen.

Fietser in gat
Een meisje op de fiets belandde in het gat, dat door het krachtig stromende water was veroorzaakt. Zij raakte niet gewond. Bewoners konden haar uit haar positie bevrijden. De gemeente besloot de straten rondom de Dekemastate af te sluiten, zodat er geen verkeer meer doorheen kon rijden.

Vervolgens was het op de Dekemastate wachten tot het waterleidingbedrijf klaar was met de reparatie op de Bakboord. Daarna konden ze zich naar de Dekemastate spoeden om hier verder wateroverlast te voorkomen. PWN meldt dat de storing in onderzoek is en tot 20.00 uur kan leiden tot weinig of minder water uit de kraan.

De brandweer probeerde op de Dekemastate het water uit tuinen en woningen te houden.

Uit de krant