Henriëtte van der Linden blijft acht uur actief in Huizen voor Diaconaal Maatschappelijk Werk.
Henriëtte van der Linden blijft acht uur actief in Huizen voor Diaconaal Maatschappelijk Werk. Foto: Stichting Schuilplaats

Stichting Schuilplaats blijft ook zonder subsidie volgend jaar christelijk maatschappelijk werk bieden

Mensen

HUIZEN - Stichting Schuilplaats is begin dit jaar een hulpverleningslocatie gestart voor Diaconaal Maatschappelijk Werk (DMW) in Huizen op basis van een subsidie van de gemeente Huizen. Hierdoor konden mensen hulp krijgen vanuit een christelijke levensbeschouwing. Ondanks dat de subsidie wordt stopgezet, gaat de stichting komend jaar hier wel mee door.

“Op 4 oktober hebben we vernomen dat de subsidie niet verlengd wordt in verband met bezuinigingen. Ondanks deze teleurstelling heeft Schuilplaats gemeend in 2021 de hulpverleningslocatie in Huizen toch voort te zetten om psychosociale hulpverlening vanuit een christelijke levensbeschouwing te bieden voor 8 uur per week”, laat Harm Rebel, Teamleider hulpverlening weten.

Interkerkelijk initiatief
“Al tientallen mensen hebben de weg naar DMW Huizen gevonden voor een hulp- of ondersteuningsvraag. We zijn dankbaar dat we van betekenis kunnen en mogen zijn. Stichting Schuilplaats wil nu van DMW Huizen een interkerkelijk initiatief maken in samenwerking met de kerken in Huizen en omstreken.”

“We staan nog aan het begin, maar de eerste signalen zijn positief te noemen. De eerste gesprekken zijn gaande met diaconieën en vertegenwoordigers van kerken en christelijke gemeenten. Het plan is opgevat om ook kerken in de omgeving te benaderen of zij met het initiatief mee willen doen.”

Aanbod continueren
“Met zoveel mogelijk kerken kunnen we christelijk hulpverlening waarborgen in de toekomst. Het doel is om het aanbod te continueren voor alle mensen die behoefte hebben aan psychosociale begeleiding en ondersteuning bij onder andere: relatieproblemen, burn-out klachten, depressie- en angstklachten, opvoedingsproblematiek, negatief zelfbeeld, levensvragen.”

“De meerwaarde zit in de christelijke identiteit van onze hulpverlening, wat terug te zien is in de begeleidingsgesprekken. Henriëtte van der Linden blijf op de locatie in Huizen aan het Oranje Weeshuisstraat actief.”

Draagvlak
“Naast de professionele hulpverlening stellen we onze kennis en kunde graag beschikbaar voor de samenwerkende kerken in het kader van toerusting van kerkenraden en consultatie van ambtsdragers of oudsten. Stichting Schuilplaats is hiertoe enkel in staat bij voldoende (financiële) draagvlak en samenwerking vanuit kerken. Het voornemen is om alle kerken hiervoor stapsgewijs te benaderen.”

“Maar er is meer mogelijk. Wie het belangrijk vindt dat christelijk hulpverlening beschikbaar blijft in Huizen en omgeving kan hier aan bijdragen. Een gift is meer dan welkom en zal ons ontzettend helpen. Het rekeningnummer is: NL18INGB0001341400 ten name van Stichting Schuilplaats onder vermelding van ‘gift DMW Huizen’. Met elkaar kunnen we zorg dragen voor mensen die tijdelijk hulp en ondersteuning nodig hebben.”

Praten
Wie iets van genoemde zorgen in zijn leven herkent en hierover met een professional wil praten kan terecht via het landelijke spreekuur via 0318 – 547870. Op de website www.stichtingschuilplaats.nl is meer informatie te vinden.

Uit de krant