Adri de Bruijn (uitgever) en Jolanda de Rijk (directeur) van uitgeverij Enter Media.
Adri de Bruijn (uitgever) en Jolanda de Rijk (directeur) van uitgeverij Enter Media. Foto: Brian Elings

Huizen Extra met meer exclusief nieuws voor onze lezers

Bedrijven

HUIZEN - Het Nieuwsblad voor Huizen is al vele jaren een graag geziene gast in de brievenbus van inwoners van Huizen. Met nieuwtjes uit de wijk en portretten van mensen die het verschil maken. Onze redactie blijft in die behoefte voorzien en gaat vanaf 1 januari extra verhalen en verdieping leveren. Dat noemen we Huizen Extra.

De gratis huis-aan-huiskrant blijft bestaan en ook online blijft een gedeelte van de artikelen gratis beschikbaar. We blijven in de krant het belangrijkste nieuws uitlichten. Daarnaast komt online Huizen Extra dat dagelijks meer exclusief nieuws brengt, met maandelijks een glossy magazine met de beste verhalen van de afgelopen maand.

Verdieping
“Huizen Extra biedt meer inhoud, meer verdieping en meer exclusief nieuws. Daar lees je verhalen die je nergens anders leest”, zegt Adri de Bruijn van uitgeverij Enter Media. “Huizen Extra geeft onze redacteuren de mogelijkheid meer verdieping in verhalen te brengen, waardoor ze exclusief en volledig nieuws kunnen brengen aan onze lezers.”

“We zetten op deze manier alles op alles om onze lokale nieuwskanalen in Huizen en de regio te behouden. Het is echt nodig dat voldoende lezers lid worden, zodat we ervoor zorgen dat we dagelijks het nieuws kunnen blijven maken en de gratis huis-aan-huiskrant kunnen blijven verspreiden.”

Magazine
Met een lidmaatschap krijgen lezers voor een betaalbare prijs toegang tot alle online-artikelen, met als kers op de taart een maandelijks magazine voor inwoners van Huizen. Dit staat vol met de beste Huizen Extra-artikelen en mooie portretten van de afgelopen maand, aangevuld met prachtige foto’s van onze fotografen. “Omdat mensen het lekker vinden om ook op papier met een kopje koffie of thee te genieten van mooie lokale verhalen.”

Enter Media heeft naast deze krant in heel Gooi en Vechtstreek lokale kranten, zoals WeesperNieuws, BussumsNieuws en de Gooi en Eembode in Hilversum. In die gebieden is Extra al zeer succesvol gelanceerd. De Bruijn: “In Weesp zijn we zo’n twee jaar geleden begonnen met Extra en dat is een groot succes gebleken. Lezers kunnen soms niet wachten tot het volgende magazine uitkomt. We hebben inmiddels een enorme toestroom van leden die graag onze Extra-artikelen lezen om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.”

Veel meer
Het mooie van Huizen Extra is dat een lidmaatschap niet alleen toegang geeft tot exclusief nieuws uit het dorp zelf, maar ook uit Hilversum, Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. “Leden van Huizen Extra krijgen online toegang tot alle artikelen - ook de Extra-artikelen - van de Gooi en Eembode, BussumsNieuws, NaarderNieuws, MuiderNieuws en WeesperNieuws. Dat is waarom Extra zoveel meer biedt.”

“Het is duidelijk dat we iets van de lezer vragen, namelijk begrip voor het feit dat nieuws nooit gratis kan zijn”, aldus directeur Jolanda de Rijk. “Ook lokaal nieuws niet. Veel lezers zullen dat meteen begrijpen, andere hebben misschien wat tijd nodig. Onze redactie zal laten zien dat er genoeg Extra mooie, boeiende en belangrijke nieuws- en achtergrondartikelen gemaakt kunnen worden die een lidmaatschap meer dan waard maken.”

Burgemeester
De eerste leden hebben zich al aangemeld. Onder hen burgemeester Niek Meijer: “Ik vind het heel belangrijk dat er een goede lokale nieuwsvoorziening is. Dat is ook belangrijk voor onze democratie. Het is goed dat er met een kritisch oog wordt gekeken naar het lokaal bestuur en dat inwoners op de hoogte zijn van wat er speelt.”

Een lidmaatschap van Huizen Extra kost € 5,50 per maand en € 59,00 voor een jaar in plaats van € 66,00. Hiermee krijgen abonnees toegang tot al het Extra-nieuws in de regio, een maandelijks magazine (alleen als je in Huizen woont) en op werkdagen een nieuwsbrief met het laatste nieuws.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op NieuwsbladvoorHuizen.nl.

Uit de krant