Een stuk openbaar groen aan de Zuiderzee wordt omgetoverd tot het 'Westlandpark', zodat bewoners en medewerkers ervan kunnen genieten.
Een stuk openbaar groen aan de Zuiderzee wordt omgetoverd tot het 'Westlandpark', zodat bewoners en medewerkers ervan kunnen genieten. Foto: Bob Awick

Westland Familie Fonds schenkt Huizen park voor 85-jarig bestaan kaasmaker

Bedrijven

HUIZEN - Huizer familiebedrijf Westland Kaas, bekend van de merken Old Amsterdam en Maaslander, bestaat op 14 januari 85 jaar. Ter gelegenheid hiervan schenkt het Westland Familie Fonds een park aan de inwoners van Huizen.

“Bij elk jubileum wordt er wat georganiseerd. Toen Westland Kaas 80 jaar bestond, hebben we alle 80-jarigen uit Huizen op een leuke middag getrakteerd. Nu hebben we ook een hele lijst gemaakt en het idee om een park te schenken stond bovenaan het lijstje”, licht Jos van Marissing, secretaris van het Westland Familie Fonds toe.

Zuiderzee
De samenwerking met de gemeente Huizen hiervoor werd gezocht en die kwamen met het idee een stuk openbare groenvoorziening van 1.300 m2 aan de Zuiderzee duurzaam op te waarderen. “Vlakbij het bedrijf, zodat ook werknemers daar tijdens hun lunchpauze terecht kunnen.” Een vastomlijnd plan is er nog niet, want hoe het er uit gaat zien, wil het fonds in goed overleg bepalen met de buurtbewoners en overige betrokkenen.

Marjolein Schuyt, voorzitter van het Westland Familie Fonds, overhandigt wel alvast op donderdag 14 januari een oorkonde aan burgemeester Niek Meijer en wethouder Marlous Verbeek. Op deze oorkonde staat de realisatie van het ‘Westlandpark’ symbolisch vermeld. Het streven is om dit project nog dit jaar met de afdeling Openbare Werken van de gemeente te realiseren. 

Genieten
“De keuze voor de aanleg van een park past in de filosofie van de familie Westland van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Buurtbewoners en medewerkers kunnen straks genieten van de prachtige natuur van het ‘Westlandlandpark’ om even bij te praten of om een rustmomentje te nemen tijdens een wandeling.”

Uit de krant