Mogen we straks nog de hele avond op straat zijn?
Mogen we straks nog de hele avond op straat zijn? Foto: Bob Awick

Krappe meerderheid Huizers accepteert avondklok

Coronavirus corona

HUIZEN - Een krappe meerderheid van de Huizers accepteert een avondklok als deze er zou komen. In een persconferentie vanmiddag van het kabinet is bekend gemaakt dat zij het voornemen heeft deze avondklok binnen een paar dagen in te voeren.

De avondklok die het kabinet in wil stellen zou van 20.30 tot 04.30 uur worden ingevoerd. De Tweede Kamer moet hier nog wel mee instemmen. Er zijn uitzonderingen op de maatregel. Deze zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. Er worden ook nog andere maatregelen genomen om het coronavirus terug te dringen.

Tot 11.30 uur vanmorgen brachten 252 mensen een stem uit in onze poll hierover en 1 iemand koos voor een andere optie dan de gebodene.

Geen problemen
Een kwart wil de avondklok zo snel mogelijk invoeren. Twintig procent kiest voor als het moet, dan moet het. Nog eens tien procent van de mensen maakt het niet uit, want die komt al nauwelijks buiten. Daarmee blijkt 55 procent dus geen problemen te hebben met een avondklok.

Veertig procent geeft aan moeite te hebben met een avondklok. Ruim de helft hiervan kiest voor de optie dat een avondklok te ver gaat. Iets minder dan de helft vindt het belachelijk en vraagt zich af waar dit heengaat.

Uit de krant