Vanavond mag je op dit tijdstip zonder geldige reden niet meer buiten zijn.
Vanavond mag je op dit tijdstip zonder geldige reden niet meer buiten zijn. Foto: Pixabay

Vanavond om 21.00 uur gaat avondklok in

Algemeen

HUIZEN - Vanavond, zaterdag 23 januari, gaat om 21.00 uur de avondklok in. Onze poll daarover laat zien dat zo’n 55 procent daar geen probleem mee heeft. De anderen vinden het te ver gaan en belachelijk.

De politie krijgt inmiddels veel vragen over de avondklok en verwijst via een Tweet door naar politie.nl waar een speciale pagina over corona staat. Zo wordt de lijn vrijgehouden voor echt dringende zaken.

Politie handhaaft
De politie handhaaft naast het maximum van 2 personen bij elkaar op straat,1,5 meter afstand houden en het hebben van alcohol of gebruiken op straat na 20.00 uur nu ook de avondklok. De boete voor het overtreden van de avondklok is € 95,00.

Er zijn uitzonderingen op de avondklok. Zo mag je de hond aangelijnd uitlaten door een persoon en daar hoef je geen eigen verklaring voor te overhandigen. Mantelzorgen mag ook, maar daar moet je wel die eigen verklaring voor overhandigen.

Verklaring
Werken mag ook na de avondklok, maar dan moet je naast een eigen verklaring ook een werkgeversverklaring hebben. Zo kan je dus nog wel een pakketje aan de deur krijgen na 21.00 uur.

Eten afhalen mag niet, maar laten bezorgen als de avondklok is ingegaan weer wel. Essentiële winkels moeten om 20.00 uur sluiten en supermarkten mogen tot 20.45 open blijven. Alle informatie plus de formulieren staan op de site van de Rijksoverheid.

Uit de krant