Tijdens de avondklok is het stil op straat in Huizen.
Tijdens de avondklok is het stil op straat in Huizen. Foto: Bob Awick

Vier boetes uitgedeeld voor overtreden avondklok

Politie

HUIZEN - Vier boetes zijn er dit weekeinde uitgedeeld in Huizen voor overtredingen van de avondklok. Dat maakt burgemeester Niek Meijer bekend in een mededeling aan de gemeenteraad.

‘Over Huizen kan ik redelijk kort zijn: er hebben zich geen incidenten voorgedaan en de avondklok wordt goed nageleefd. Het was erg rustig op straat en diegenen die wel op straat waren hadden daar over het algemeen een goede reden voor’, meldt hij in een memo.

Compliment jongeren en politie
‘Met deze noodzakelijke verzwaring van de maatregelen wordt veel van onze inwoners en dan vooral van de jongeren gevraagd. Ik complimenteer hen voor hun gedrag. Dat geeft vertrouwen voor de aankomende periode. Ik spreek de wens uit dat we dit gedrag kunnen vasthouden, zodat we daar - hopelijk op korte termijn - de vruchten van kunnen plukken.’

Hij complimenteert ook de politie. ‘Die heeft afgelopen weekend een grote prestatie geleverd, met alle collega’s die het toezicht op de naleving mogelijk hebben gemaakt door extra diensten te draaien. Elders in het land zijn er zorgwekkende incidenten geweest. Het gedrag dat door relschoppers werd vertoond past absoluut niet in de Nederlandse samenleving.’

Coronahooligans
‘Deze zogenoemde “coronahooligans” moeten wat mij betreft hard worden aangepakt.’ De burgemeester zegt de gemeenteraad toe hier aandacht voor vragen in de driehoek tussen gemeente, politie en justitie en het bestuurlijk overleg voor de aanpak van problematisch gedrag met het ministerie van Sociale Zaken en Welzijn.

Uit de krant