Alledaagse bezigheden in het verpleeghuis.
Alledaagse bezigheden in het verpleeghuis. Foto's: Romi Tweebeeke

‘Lockdown’ Fotografiecafé met Romi Tweebeeke

Cultureel

HUIZEN - De Gooische Fotoschool organiseert zondag 31 januari het ‘Lockdown Fotografiecafé’ met documentair fotografe Romi Tweebeeke.

In deze lastige tijden van beperkingen en thuiswerken door corona, is de Gooische Fotoschool terug met een speciale editie van het Gooisch Fotografiecafé: het Lockdown Fotografiecafé.

Een aantal maal deze winter en dit voorjaar, te beginnen op zondag 31 januari, zal een fotograaf online een boeiende lezing en presentatie geven over zijn of haar werk.

Romi Tweebeeke
Eerste gast is documentair fotografe Romi Tweebeeke. Ze werkt onder andere voor NRC, Volkskrant en Trouw. In haar presentatie neemt ze bezoekers mee op reis door al haar zelf geïnitieerde documentaire projecten. Zo een een eeneiige tweeling van 89 jaar, overwinteraars in het Spaanse Benidorm en veel verschillende verpleeghuizen te zien.

Oprecht geïnteresseerd observeert Romi hoe mensen hun (vrije) tijd doorbrengen en legt zij hun bezigheden vast in niet-geënsceneerde foto’s. Haar werk is integer, kleurrijk en bevat soms de nodige humor. Ze vertelt onder andere over haar worstelingen en oplossingsgerichtheid met financiering en integriteit. 

Deze lezing zal volledig online plaatsvinden via Zoom. Meer info en inschrijven kan via: www.eventbrite.nl. De toegang is 5 euro.

Overwinteren in Benidorm.

De 89-jarige eeneiige tweeling.

Fotografe Romi Tweebeeke.

Uit de krant