Alle middelbare scholen in Huizen hebben een brief gestuurd aan hun leerlingen over mogelijke rellen.
Alle middelbare scholen in Huizen hebben een brief gestuurd aan hun leerlingen over mogelijke rellen. Foto: Linda Blok

Brief middelbare scholen en burgemeester naar leerlingen om rellen te voorkomen

Algemeen

HUIZEN - Alle ouders met leerlingen op een van de drie middelbare scholen in Huizen, het Ergooiers College, Scholengemeenschap Huizermaat en het Elan College, hebben een brief gekregen om te voorkomen dat hun kinderen eventueel betrokken raken bij rellen. Daarbij kregen zij ook een brief van de burgemeester over dit onderwerp.

“We willen voorkomen dat het ook hier escaleert. Tot nu toe gaat het prima, echt mijn complimenten”, zegt burgemeester Niek Meijer, “Maar er komen nu ook geluiden van mogelijke rellen in Hilversum en we willen voorkomen dat leerlingen daarbij betrokken raken. Je ziet toch dat het vooral jongeren zijn die daarbij betrokken.”

In gesprek gaan
In de brief roept de burgemeester ouders op om in gesprek te gaan met hun kinderen als ze signalen krijgen dat deze hiermee bezig zijn. “We willen zo een laatste poging wagen om dit soort dingen hier te voorkomen. Het zou zonde zijn als leerlingen hierbij betrokken raken.”

De burgemeester is zeer te spreken over de actie van de scholen. “Het was hun idee om hun leerlingen een brief te sturen en zij hebben mij gevraagd of ik ook iets wilde schrijven. Ik vind dat een mooie samenwerking. We moeten met elkaar kijken hoe we zaken in goede banen leiden.”

Hieronder de brief van de burgemeester:

Beste ouders/verzorgers, 

Sinds afgelopen weekend zijn er zorgwekkende ongeregeldheden in dorpen en steden in Nederland. Via de verschillende sociale media worden jongeren opgeroepen om te rellen en sommigen geven hieraan helaas gehoor. Ik maak me zorgen en daarom richt ik mij tot u. 

De verzwaring van de maatregelen vraagt veel van ons allemaal. Vooral de jongeren hebben het zwaar. Ik complimenteer de Huizer jongeren voor hun gedrag en spreek de wens uit dat we dit gedrag kunnen vasthouden, zodat we daar — hopelijk op korte termijn — de vruchten van kunnen plukken. Tegelijkertijd maak ik me zorgen om de oproepen tot rellen op sociale media. Ik wil u, als ouders/verzorgers, vragen daarop alert te zijn en — als dat nodig is — daarover het gesprek met uw zoon of dochter aan te gaan. 

De rellen die gaande zijn, passen niet in onze samenleving. Laten we ons gezamenlijk inspannen om onze samenleving veilig en gezond te houden. Voor een gesprek daarover sta ik altijd open.

Lees meer over de mogelijke rellen in Hilversum op Huizen Extra.

Uit de krant