Politie doet onderzoek naar een verdacht pakketje bij de teststraat in Hilversum, waardoor iedereen doorgestuurd werd naar Huizen.
Politie doet onderzoek naar een verdacht pakketje bij de teststraat in Hilversum, waardoor iedereen doorgestuurd werd naar Huizen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Mensen doorverwezen naar Huizen in verband met vondst ‘brandbare goederen’ teststraat Hilversum

Politie

REGIO - De politie is een onderzoek gestart na de vondst van een verdacht voorwerp vrijdagmorgen in de GGD-coronateststraat op het Arenapark in Hilversum. Het zou gaan om ‘brandbare goederen’. De 140 mensen die zich vrijdag zouden laten testen in Hilversum, zijn doorverwezen naar de teststraat in Huizen. 

Wat die term ‘brandbare goederen’ precies inhoudt, kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. “Wel kunnen we melden dat aan deze goederen een stuk vuurwerk was vastgemaakt. Dit vuurwerk is elders tot ontploffing gebracht.”

Omgeving afgezet
Het verdachte voorwerp werd - onduidelijk is door wie  - rond 9.50 uur ontdekt. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd. Na onderzoek van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de situatie in te schatten. De verwachting is dat het terrein in de loop van vrijdagmiddag weer kan worden vrijgegeven.

Van de extra drukte was in de GGD-teststraat in Huizen niet veel te merken. De GGD gaf aan dat de capaciteit voldoende was om iedereen daar te kunnen testen. Vanmiddag was de straat zelfs heel rustig. Toen moesten nog maar vijf mensen die in Hilversum in de planning stonden in Huizen getest worden.

Uit de krant