Burgemeester Nanning Mol verraste Carmen met de eerste prijs.
Burgemeester Nanning Mol verraste Carmen met de eerste prijs. Foto: Bibliohteek hlb

Carmen voorleeskampioen Huizen, Laren en Blaricum

Cultureel

HUIZEN - Burgemeester Mol heeft vorige week woensdag de winnares van de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van Huizen, Laren en Blaricum verrast.

Hij ging op bezoek bij de Gooische School, waar Carmen Araya Arancibia op school zit in groep 7. Zij is door de jury gekozen tot winnaar en mag zich de beste voorlezer van Huizen, Laren en Blaricum 2021 noemen.

Oorkonde
Zij ontving de oorkonde uit handen van burgemeester Nanning Mol en Nelleke Herlaar van de Bibliotheek.

In totaal deden zes kandidaten uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Huizen en Laren deden mee aan deze regionale ronde. Eerder werden zij al voorleeskampioen van hun school.

Kandidaten
Dit waren de kandidaten: Tess Wildeboer – RKBS de Springplank in Huizen; Lotte van Es – Dr. Maria Montessorischool in Huizen; Finn Terstappen – Flevoschool in Huizen; Adam van Berkel – OBS de Ploeg in Laren; Bridget Borger – De Binckhorst St. Jan in Laren en winnares Carmen Araya Arancibia – De Gooische School in Laren.

De jury, bestaande uit Nanning Mol, burgemeester van Laren, Ellen Vogel, jeugdwerker Versa Welzijn en begeleider van de Leeskidsclub en Nelleke Herlaar, Bibliothecaris jeugd, heeft de ingestuurde voorleesfilmpjes beoordeeld en de uiteindelijke winnaar gekozen.

Mooi stemgebruik
‘Meeslepend’, ‘geanimeerd’, ‘mooi stemgebruik’, ‘goede intonatie’ en ‘ik zit helemaal in het verhaal, dit boek wil ik nu ook lezen’. Dat zijn een paar termen uit de juryrapporten. De jury noemde de voorleeskwaliteiten van de deelnemers zeer hoog.

Alle deelnemers ontvingen een oorkonde en een boekenbon. De winnares veroverde bovendien een plaats in de provinciale ronde.

Uit de krant