De teststraat in Huizen.
De teststraat in Huizen. Foto: Bob Awick

GGD opent speciale kinderteststraat in Huizen

Coronavirus

HUIZEN - Kinderen tot 12 jaar kunnen vanaf vrijdag terecht in de zogenoemde kinderteststraat van de GGD-testlocatie in Huizen. Hier wordt meer tijd voor het kind genomen én na afloop ontvangt hij of zij een sticker en een dapperheidsdiploma. 

Andere gezinsleden die ook getest moeten worden, kunnen op deze locatie tegelijk met het kind getest worden. Samen met (een van) hun ouders gaan kinderen wandelend door de teststraat. Parkeren kan op het terrein ernaast. De teststraat ligt naast zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg.

Extra tijd
Een testafspraak maken kan via 0800-1202. De medewerkers van dit landelijke nummer plannen kinderen meteen in bij de kinderteststraat in de regio. Tot nu toe werden ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar doorverbonden met de regionale GGD, zij bekeken waar ruimte was om extra tijd voor het kind te plannen. Dit is veranderd, het landelijke nummer plant de afspraak nu meteen in bij een kinderteststraat.

Een andere testlocatie bezoeken met kinderen kan nog steeds, maar op deze locaties wordt geen extra tijd ingepland voor de kinderen, meldt de GGD. De uitslag op www.coronatest.nl is er vaak sneller dan de telefonische uitslag. Daarom wordt aan ouders gevraagd om voor hun kind een DigiD aan te maken. 

Uit de krant