De scheidingsstations zijn maandag 5 april gesloten.
De scheidingsstations zijn maandag 5 april gesloten. Foto: Bob Awick

GAD past ophaaldienst aan in verband met Pasen

Natuur en Milieu

REGIO - Het is weer bijna Pasen en dat betekent zoals ieder jaar dat de GAD de inzameling van het huishoudelijk afval aanpast. Maandag 5 april haalt de regionale dienst niets op.

“Dat nemen we de volgende dag, dinsdag 6 april, voor u mee”, is de mededeling. “Dit geldt voor zowel de containers (kliko’s) en vuilniszakken aan huis, als voor de boven- en ondergrondse containers”, maakt de GAD duidelijk. Vrijdag 2 april is het Goede Vrijdag. Dan haalt de GAD het huishoudelijk afval wel op. 

Meerdere dagen
Vanaf dinsdag 6 april haalt de GAD papier en karton op meerdere dagen op. En omdat de ophalers het die dinsdag extra druk hebben, wijst de regionale organisatie erop dat de container, huisvuilzak of pmd-zak later opgehaald kan worden dan gebruikelijk. Dit kan uitlopen tot 21.00 uur.

“Wij vragen u hiermee rekening te houden en uw auto’s zo te parkeren dat de containers en zakken goed zichtbaar zijn en bereikbaar blijven voor onze medewerkers. Wilt u ervoor zorgen dat de bakken en of zakken om 7.30 uur aan de weg staan? De avond ervoor mag ook, dan graag na 20.00 uur”, is de dienstmededeling. 

Scheidingsstations
Op Tweede Paasdag zijn de vier scheidingsstations (Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp) en de GAD-klantenservice gesloten. Op Goede Vrijdag zijn de stations gewoon open van 8.30 tot 16.30 uur. Ongeveer een half uur voor sluitingstijd staat de GAD geen auto’s meer toe in de wachtrij. “Dat is uiteraard afhankelijk van de drukte van dat moment”, aldus de verduidelijking. 

Nog steeds komen er veel mensen naar de scheidingsstations. Dat kan leiden tot filevorming, omdat de toegang beperkt is. In verband met het coronavirus heeft de GAD een aantal maatregelen genomen. Dat betekent dat bijvoorbeeld dat er maximaal twee personen per auto mogen langskomen, kinderen onder de achttien jaar niet zijn toegestaan en is het nadrukkelijke verzoek social distancing in acht te houden.

Uit de krant