Zakken vol met troep werden verzameld door de vrijwilligers.
Zakken vol met troep werden verzameld door de vrijwilligers. Foto's Gert-Jan van Dommelen.

Plastic prikken en pannenkoeken eten

Natuur en Milieu

HUIZEN - Huizen Schoon en de Rotary Clubs uit Blaricum, Huizen en Naarden-Bussum hebben zaterdag 20 maart meegedaan aan de landelijke opschoondag.

Bij de start werden de vrijwilligers verrast met versgebakken, nog warme pannenkoeken, want zaterdag was het ook Huizer Pannenkoekendag, een initiatief van Buurten met Buren.

Lentedag
Het was een prachtig zonnige lentedag en uiteraard werden de Corona regels gerespecteerd, steeds werd individueel of in tweetallen op 1,5 meter afstand schoongemaakt.

Ruim 60 vrijwilligers deden mee aan de Rotary EndPlasticSoup actie en hebben in de drie gemeentes zoveel mogelijk plastic en ander zwerfafval opgeruimd.

Huizer haven en kust
Zij haalden 53 volle zakken op in de bebouwde kom, waarbij ook aandacht is gegeven aan het schoonmaken bij de Huizer Haven en de Gooimeerkust. De gemeente Huizen heeft eind van de middag alle zakken opgehaald.

De volgende actiedag is op zaterdag 5 juni. Wie mee wil helpen of in de eigen buurt wil opruimen, kan contact opnemen met Huizen Schoon of Rotary Huizen Gooimeer via Gert-Jan van Dommelen, 06-53227713 of gjvandommelen@gmail.com.


Opruimen bij de Zomerkade.

Uit de krant