Een van de toekomstige bewoners meet haar kamer al op, zodat zij die zelf kan inrichten.
Een van de toekomstige bewoners meet haar kamer al op, zodat zij die zelf kan inrichten. Foto's: Machiel Kastelein Visuals
foto’s

Huizer-maatjes kan nog steun gebruiken voor noodzakelijke wensen

Mensen

HUIZEN - Het ouderinitiatief Woongroep Huizer-maatjes is na zeven jaar voorbereiding komende zomer een feit. De 18 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking gaan per 1 september wonen in hun mooie pand aan de Trekkerweg. Om geld voor de inrichting te krijgen, worden diverse acties gehouden.

Iedere bewoner krijgt bij de Huizer-maatjes een appartement en kan gebruik maken van de twee gezellige gemeenschappelijke woonkamers met keuken, om met elkaar te eten en de vrije tijd door te brengen. Inmiddels loopt de sollicitatieprocedure voor het zorgteam en vinden de laatste werkzaamheden plaats aan de binnenkant van het pand.

Ingericht
Na de oplevering in juni zal het gebouw eindelijk worden ingericht. Dankzij de steun vanuit fondsen en serviceclubs, maar ook dankzij donaties van particulieren en bedrijven is het mogelijk om de meubels en stoffering aan te schaffen. Ouders en bewoners hebben zich de afgelopen jaren enthousiast ingezet om geld in te zamelen met uiteenlopende acties op bijvoorbeeld kerstmarkten en tijdens de Huizerdag.

(tekst gaat na de afbeelding verder)


Daarnaast waren er statiegeldacties bij diverse supermarkten en heeft de Lionsclub recent de opbrengst van hun wijnactie aan de Huizer-maatjes geschonken. Ook hebben de Huizer-maatjes de eerste leden van de Club van Huizer-maatjes mogen verwelkomen. Deze bedrijven zullen voor langere termijn betrokken zijn en de woongroep steunen met een jaarlijkse donatie.

Steun nodig
Ondanks de enorme inzet van de Huizer-maatjes zelf en de hartverwarmende steun van particulieren en bedrijven, heeft het coronavirus een flinke negatieve invloed op de sponsorwerving en daarmee op de begroting. Juist voor 2020 en voor dit jaar, waren veel sponsoracties gepland die niet doorgegaan zijn.

(tekst gaat na de afbeelding verder)


De begroting voor de inrichting van de tuin, voor de centrale wasruimte en het interne communicatie- en oproepsysteem voor de zorg, is hierdoor nog niet helemaal gedekt. Desondanks voeren enthousiasme en trots de boventoon en de Huizer-maatjes zien hun droom meer en meer werkelijkheid worden.

Noodzakelijke wensen
De bewoners maken volop plannen voor de kleuren en de inrichting van hun eigen appartement. De Huizer-maatjes hopen op voldoende steun om ook de overige noodzakelijke wensen de komende maanden te kunnen realiseren. Wie de woongroep wil ondersteunen of meer informatie wil, kan terecht op www.huizer-maatjes.nl.

 Dit verhaal is geschreven door Anneloes van Slooten, een van de betrokken ouders



Uit de krant