Ondernemers in het Hart van Huizen kunnen 25 procent korting krijgen op hun bijdrage aan de bedrijveninvesteringszone (BIZ).
Ondernemers in het Hart van Huizen kunnen 25 procent korting krijgen op hun bijdrage aan de bedrijveninvesteringszone (BIZ). Foto: Bob Awick

Hart van Huizen biedt ondernemers 25 procent korting op hun bijdrage

Bedrijven

HUIZEN - Ondernemers die in de bedrijveninvesteringszone (BIZ) zitten van de Stichting Winkeliersfonds Hart van Huizen kunnen 25 procent korting krijgen op hun bijdrage. Het gaat om zo’n 125 ondernemers.

“De BIZ in Huizen is een ondernemersfonds door en voor ondernemers in het Hart van Huizen, waarbij deze zelf investeren in hun omgeving.  De bijdrage wordt geïnd door de gemeente middels een belastingheffing en de opbrengst keert de gemeente uit als subsidie aan het ondernemersfonds.”

“Het was dus niet eenvoudig om toestemming hiervoor te kunnen regelen. Daarvoor hebben we overleg moeten plegen met de gemeente, maar het is dus gelukt”, aldus duo-voorzitter Anne Marie Hesta.

Hart onder de riem
Op deze manier wil Hart van Huizen ondernemers die het moeilijk hebben in deze coronacrisis een hart onder de riem steken. “Niet iedereen zal er gebruik van maken en er is ook al een bedrijf dat juist een extra bijdrage heeft gestort.”

Omdat er minder inkomsten zijn, zal Hart van Huizen hoogstwaarschijnlijk tot augustus geen activiteiten verzorgen. Het geld dat er is, wordt gestoken in het creëren van sfeer in het winkelcentrum.

Bloembakken
“We gaan dus zodra het weer het toelaat de bloembakken weer ophangen en het zijn er deze keer meer dan vorig jaar.” Anne Marie Hesta hoopt dat klanten blijven komen naar het Oude Dorp om hun inkopen zoveel mogelijk lokaal te doen.

“Met eventuele versoepelingen in het zicht, zien we dat mensen aankopen gaan uitstellen. Juist nu is echter de steun aan lokale ondernemers van belang, want deze crisis duurt te lang, waardoor zij interen op hun reserves en het steeds moeilijker wordt.”

Lees op Huizen Extra wat de korting betekent voor Saskia van Amersfoort van Lunchroom Chicara

Uit de krant