Het neppistool leek exact op een model vuurwapen van de politie.
Het neppistool leek exact op een model vuurwapen van de politie. Foto: Politie Huizen

Politie neemt neppistool af bij 13-jarige jongen

Politie

HUIZEN - De politie heeft gisteren aan het einde van de middag bij een jongen in het speeltuintje in Winkelcentrum Oostermeent een neppistool in beslag genomen.

Van een passant was een melding binnengekomen dat een jongen van rond de 10 jaar met het pistool rondliep. Reden voor de politie om met hun kogelvrije vesten ter plaatse te gaan.

Risico
‘Immers kun je er niet vanuit gaan dat het om een nep pistool gaat en zodoende loopt de drager dan ook het risico dat wij als Politie het vuurwapen trekken...’, aldus de wijkagent op Facebook.

Ter plaatse trof de politie de jongen aan met, naar later bleek, een zeer realistisch nep vuurwapen, exact gelijkend op het model vuurwapen van de politie.

In beslag genomen
‘Gelukkig werkte de jongen, die 13 jaar bleek te zijn, goed mee en konden wij het nep vuurwapen in beslag nemen zonder zelf het vuurwapen hebben te hoeven trekken. De jongen hebben wij overgedragen aan zijn moeder, die not amused was.’

‘Het dragen van een nep vuurwapen op straat is strafbaar gesteld als misdrijf en levert ook nog eens een zeer gevaarlijke situatie op voor jezelf! Je moet er toch niet aan denken dat wij schieten?’, besluit de wijkagent de post.

Uit de krant