Ondernemer Dion van Lingen heeft zelf wel zin in een feestje en organiseert er daarom een voor iedereen.
Ondernemer Dion van Lingen heeft zelf wel zin in een feestje en organiseert er daarom een voor iedereen. Foto: Vrij!

Kaartverkoop Vrij! bij De Krachtcentrale gestart

Coronavirus corona

HUIZEN - De kaartverkoop van Vrij! bij De Krachtcentrale is vandaag gestart. Een vaste datum voor het evenement is er niet, maar de organisatie houdt 12 september aan als richtdatum. Vrij! wordt pas gehouden als er geen 1,5 meter afstand meer hoeft te worden gehouden in verband met corona.

Het wordt een evenement met kunst, theater, cabaret, inspirerende sprekers, food, veel muziek en verschillende activiteiten voor kinderen. Het hoofdthema is ‘vrijheid’.

Cabaretier en kunstenaar
Cabaretier Fabian Franciscus, onder andere bekend van Vlafeest van Netflix, zal als het feest op 12 september kan worden gehouden die dag zijn nieuwe voorstelling ‘Kleine Wereld’ spelen.

Lita Cabellut, kunstenaar van het jaar 2021, zal aanwezig zijn om als een van de juryleden kunstwerken te beoordelen van de finalisten van de kunstwedstrijd die rond dit evenement wordt opgezet. 

Vrijheid
“Omdat we dan eindelijk weer ‘vrij’ zijn. Kunnen doen waar we gelukkig van worden. Voor iedereen betekent vrijheid wat anders. Voor ons is het ondernemen, te kunnen doen waar je gelukkig van wordt. En dat kan al een tijdje niet op de manier zoals we zouden willen”, legt Dion van Lingen, organisator van het evenement Vrij! uit.

“Als we dat straks weer wel mogen, we geen 1,5 meter regel meer hebben, willen we dit samen met iedereen hier uit de omgeving vieren. Maar eigenlijk ben ik gewoon toe aan een feestje, een gezellige dag met veel leuke dingen waar je blij van wordt en ik denk dat meer mensen die behoefte hebben.”

De Krachtcentrale
Volgens Dion, die met zijn onderneming ook in De Krachtcentrale gevestigd is, is De Krachtcentrale de perfecte plek om dit te organiseren. Niet alleen geeft de industriële uitstraling van het uit 1938 daterende pand de juiste sfeer voor het thema vrijheid, maar vooral de diversiteit en de verbinding van kunst, theater, cabaret, food, muziek, bedrijven en de verschillende mensen uit de samenleving die hier samen komen, maakt dat je hier iets bijzonders kunt creëren.

Goede doelen
Met het evenement wil de organisatie ook geld ophalen voor drie verschillende goede doelen. Goede doelen waarmee jongeren een tweede kans krijgen en gezinnen in de minima geholpen gaan worden. Ouders met autistische kinderen meer vrijheid gaan krijgen, omdat ze nu vaak tegen veel logistieke problemen aanlopen.

De kaartverkoop start vandaag. Een ticket kost 25 euro en voor kinderen wordt een symbolisch bedrag van 1 euro gevraagd. Een deel daarvan zal dan ook gaan naar de goede doelen. Tevens zullen de opbrengsten van de kunstwedstrijd hier ook naar toe gaan.

Scholenactie
Daarnaast zal er ook een scholenactie opgezet worden, waar kinderen ook een stem krijgen en kunnen delen wat vrijheid voor hun betekent. De kinderen van groep 6 tot en met 8 krijgen als opdracht een t-shirt te ontwerpen.

Het mooiste ontwerp en met de beste quote wordt gekozen door kunstenaar en striptekenaar Pieter Hogenbirk. Het ontwerp van de winnaar zal online en in kledingwinkels in de regio komen te hangen, waarbij de opbrengsten naar de goede doelen zullen gaan.

Kijk voor meer informatie en kaarten op deze website: https://www.the-business-factory.nl/weinspire/vrijheid/.

Uit de krant