De boerderij aan de Graafdijk-oost in Molenaarsgraaf. Hier werd Arie
neergeschoten en rende de soldaat het weiland in.
De boerderij aan de Graafdijk-oost in Molenaarsgraaf. Hier werd Arie neergeschoten en rende de soldaat het weiland in. Foto: Privéarchief Arie Korevaar

Familie Boele zoekt soldaat uit Huizen

Mensen

HUIZEN - De familie Boele zoekt een soldaat uit Huizen of zijn nabestaanden. De soldaat zou op 13 mei 1940 bij een wachtpost in Molenaarsgraaf dienst hebben gehad.

Op die dag hield hij de 15-jarige Arie Terlouw aan, de neef van Hendrik Boele. Door de gespannen omstandigheden en de trage manier waarop Arie zijn persoonsbewijs wil pakken, wordt een schot gelost en overlijdt Arie.

Paniek
“De soldaat is in paniek weggerend. De soldaat heeft later de moeder van Arie nog opgezocht, maar die was zo verdrietig en verbitterd, dan zij hem niet wilde ontvangen”, laat Marien Boele weten. Arie woonde indertijd bij zijn vader Hendrik.

“Wij zien het als een noodlottig ongeval en betreuren deze reactie van de moeder van Arie. We willen het verhaal graag compleet maken, zeker omdat er nu meer bekend is geworden. De Historische Vereniging Binnenwaard heeft er namelijk al een heel artikel over geschreven.”

Wie informatie heeft kan mailen naar redactie@nieuwsbladvoorhuizen.nl.

Lees een uitgebreid verhaal hierover op Huizen Extra

Uit de krant