Afbeelding
Foto: Pixabay

Webinar over mentale gezondheid in coronatijd

Zorg

REGIO - Veel mensen merken dat deze coronatijd invloed heeft op hun mentaal welbevinden. Wat kun je doen om mentaal fit te blijven? Wat doe je als het even wat minder gaat? Bij wie kun je terecht als je je zorgen maakt om jezelf of een ander? En hoe ga je het gesprek aan over psychische gezondheid en hoe het echt met iemand gaat?

Deze vragen worden beantwoord in het webinar ‘mentale gezondheid in coronatijd’. Keynote spreker van het webinar is dr. Linda Bolier. Zij is schrijfster van de boeken ‘Mental Fitness’ en het ‘Handboek positieve psychologie’. Linda Bolier is werkzaam bij het Trimbos-Instituut als expert op het gebied van mentale gezondheid, veerkracht en welbevinden.

Bespreekbaar
Hiernaast komt Simone Melis van MIND aan het woord. Zij gaat in op hoe je psychische klachten bespreekbaar kunt maken en geeft praktische tips over wat je kunt doen en waar je terecht kunt als je te maken hebt met psychische klachten.

Het webinar vindt plaats op woensdag 26 mei van 20.00 tot 21.00 uur (inloggen kan vanaf 19.45 uur) en vindt online plaats via Zoom. Iedereen die geïnteresseerd is in of wil werken aan veerkracht en mentale gezondheid (inwoners, vrijwilligers) kan zich tot 24 mei aanmelden via www.regiogv.nl/webinar. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging en een link voor deelname. 

‘Hey, het is oké’
Het webinar is onderdeel van de campagne ‘Hey, het is oké’. De campagne is een initiatief van het ministerie van VWS. GGD Gooi en Vechtstreek ondersteunt deze campagne in Gooi en Vechtstreek.

De campagne is bedoeld om het stigma op psychisch klachten weg te nemen en de drempel te verlagen om erover te praten. Want praten is vaak een eerste stap naar herstel en kan ervoor zorgen dat klachten minder zwaar worden. Meer informatie is te vinden op www.ggdgv.nl/heyhetisoke


Uit de krant