Een van de bedrijven op het 't Plaveen die werd gecontroleerd.
Een van de bedrijven op het 't Plaveen die werd gecontroleerd. Foto: Bob Awick

Illegale woning en vreemdeling aangetroffen bij grote controle bedrijventerrein ‘t Plaveen

Politie

HUIZEN - Bedrijventerrein ‘t Plaveen is op verzoek van de burgemeester vandaag gecontroleerd. Toen bedrijven zijn bezocht door de gezamenlijke overheidsdiensten om naleving van wetten en regels te controleren. 

“Het was een controle van wet- en regelgeving zoals neergelegd in bestemmingsplan bouwvoorschriften, hygiëne regels, arbeidswetgeving en algemene veiligheids- en openbare orde-regelgeving”, laat de gemeente weten.

Aan de controle werd deelgenomen door de gemeente Huizen, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het UWV, de Omgevingsdienst, de Brandweer en diverse diensten van de politie.

Twee teams
De controle vond plaats in twee teams van handhavers en controleurs. Ieder team had naast een inhoudelijke coördinator, ook een speciale corona-coördinator die extra aandacht besteedde aan de naleving van de coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand, mondmasker of faceshield en schoonmaken van handen.

De controle is rustig verlopen. Er zijn bij verschillende bedrijven kleine tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd. Deze bedrijven worden hierover aangeschreven door de verschillende controlerende instanties.

Illegale woning
Bij één van deze bedrijven is dit aanleiding voor verder onderzoek. Boven een bedrijfsruimte werd een illegale woning aangetroffen. De gemeente gaat hierop handhaven.

In een van de bedrijven werd een illegaal tewerkgestelde vreemdeling aangetroffen. Deze persoon is aangehouden door de politie. De eigenaar van dit bedrijf krijgt een boete van de ISZW.

Uit de krant