Michael van Praag (r) komt zaterdag naar Huizen toe.
Michael van Praag (r) komt zaterdag naar Huizen toe. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Michael van Praag eregast Oranjefestival Zuidvogels en bij Bruna

Mensen

HUIZEN - Oud-KNVB voorzitter Michael van Praag komt zaterdag het Oranjefestival openen bij HSV De Zuidvogels. Dit start om 9.30 uur.

“Dit is mede tot stand gekomen in samenwerking met Bruna Huizen, waar hij diezelfde ochtend een signeersessie heeft van zijn zojuist verschenen boek Van Praag, waarin hij terugkijkt op zijn carrière als voetbalbestuurder”, laat de club weten.

“Zoiets is leuk voor de club, voor de vrijwilligers en misschien ook wel de kinderen als ze zich realiseren dat ze hier te maken hebben met een toch wel legendarische figuur in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. We zijn er gepast trots op dat hij wil komen en het festival wil openen.”

Signeersessie
Vanaf 10.00 tot 12.00 uur Is Michael van Praag aanwezig bij de signeersessie van zijn biografie geschreven door Willem Vissers bij de Bruna aan de Kerkstraat.

In de biografie van ‘van Praag’ beschrijft Willem Vissers het soms turbulente leven van een echte bestuurder. Een van de laatste der Mohikanen, zoals hij ergens genoemd wordt, daterend uit de tijd dat voorzitters nog onbezoldigde boegbeelden van clubs waren.

Een boek met talloze herinneringen aan Ajax en de KNVB, alsmede berichten en intriges van uit de boezem van bestuur van FIFA en UEFA.

Uit de krant