Een uurtje varen op een botter is weer mogelijk op de Open Botterdag.
Een uurtje varen op een botter is weer mogelijk op de Open Botterdag. Foto: Archieffoto: Carin van den Berg

Opening vaarseizoen Stichting Huizer Botters en zomerexpositie

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Huizer Botters organiseert op zaterdag 19 juni haar eerste Open Botterdag van 2021. Van 11.00 tot 17.00 uur is het publiek van harte welkom om een kijkje te nemen bij de zomerexpositie in de loods en een uurtje mee te varen op een botter.

Ook is er een informatie- en verkoopstand en een actieve presentatie van de jeugdafdeling de Bramzijgers. Wie deze dag ter plekke vriend wordt krijgt een voucher voor een opstaptocht.

Weer varen
“Net als velen hebben we er lang op gewacht maar er mag weer gevaren worden met onze botters. Niet dat we de afgelopen winter stil hebben gezeten: naast het reguliere onderhoud van de HZ 45 en de HZ 108 is het vlak van de HZ 92 vernieuwd en zijn er reparaties aan de HZ1 verricht”, laat de Stichting Huizer Botters weten.

“Ook is er met steun van de Historische kring Huizen en het Huizer museum hard gewerkt aan de inrichting van onze zomerexpositie in de loods op de botterwerf. De zomerexpositie is bijna elke woensdag en zaterdag open en vrij toegankelijk voor publiek.

Opstaptochten
“Daarnaast zijn er op veel woensdagavonden, vrijdagavonden en zaterdagmiddagen opstaptochten. Ook de reguliere verhuur van onze Botters aan bedrijven en organisaties, scholen, families en vriendengroepen is weer van start gegaan.”

De stichting is ook verheugd dat er meer kan in verband met corona. “Op 17 september organiseren we wederom de Taeje Bôkkesrace. De werving hiervoor is van start gegaan.”

Uit de krant