De feestelijke opening van de Delta na de werkzaamheden in 2015.
De feestelijke opening van de Delta na de werkzaamheden in 2015. Foto: Bob Awick

Herinrichting Delta bij Kamperfoelieschool start maandag 5 juli

Algemeen

HUIZEN - De gemeente start maandag met de herinrichting van de Delta. De werkzaamheden worden uiterlijk 26 augustus afgerond. Omwonenden hebben vorige week hierover al een flyer in de bus gekregen.

In 2015 heeft de Delta een nieuwe weginrichting gekregen. In de bocht -ter hoogte van de Amer en de Kamperfoelieschool -is rood asfalt aangebracht, bedoeld als snelheids-remmende maatregel. Dat werkt enigszins, maar niet voldoende. “Om de veiligheid te vergroten gaan we dit gebied aanpassen”, aldus de gemeente.

Bezorgd
Bewoners, ouders en de school zijn bezorgd over de veiligheid van deze plek. Hoewel de Delta een vrij rustige weg is, rijden auto’s soms (te) snel voorbij. Het hek van de school is meerdere keren geraakt door voorbijrijdende auto’s.

“De Kamperfoelieschool is de enige school in Huizen die direct aan een 50 km/u weg ligt. Daardoor vraagt verkeersveiligheid extra aandacht. Reden om een aantal aanvullende maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te vergroten.”

Schoolzone
“We leggen een ‘schoolzone’ aan. In dat gebied wordt de toegestane snelheid verlaagd naar 30 km/uur. Verder verbeteren we de ‘Kiss & Ride’-zone en voegen een zone toe voor kort parkeren. We brengen ook markeringen aan met de tekst ‘schoolzone’ en een bliksemschicht. Daarnaast planten nieuwe bomen en planten en plaatsen keien om het schoolplein te beschermen.”

Vakantieperiode
In de vakantieperiode van 23 juli tot en met 16 augustus werken we niet. De parkeerplaatsen aan de Delta 43-55 worden gebruikt als opslag. Deze opslag wordt afgesloten met bouwhekken

“Tijdens de werkzaamheden zetten we delen van de weg tijdelijk af. De werkzaamheden worden met borden aangegeven. De Kamperfoelieschool blijft bereikbaar.”


Zo moet het gaan worden. (Afbeelding: Gemeente Huizen)

Uit de krant