Kinderen krijgen bij de theaterroute de koppeling tussen geschiedenisles en cultuur te zien.
Kinderen krijgen bij de theaterroute de koppeling tussen geschiedenisles en cultuur te zien. Foto: Bob Awick
Ingezonden

Geen subsidie voor Theaterroute Huizen: ‘Hoezo een commerciële activiteit?’

Politiek

HUIZEN - Van de lezers: Helga Koelemij vraagt zich af waarom de Theaterroute geen subsidie heeft gekregen. Zij adviseert nieuwe Huizers juist altijd om de activiteit te bezoeken. Hieronder haar ingezonden brief.

“Met veel verbazing hebben wij gelezen dat er geen subsidie wordt toegekend aan de Theaterroute Huizen. Men vindt dit een commerciële activiteit... Gaat men nu voorbij aan aan alle mooie historische verhalen van Huizen die de afgelopen vier jaar zo mooi vertolkt zijn? 

Wij geven altijd advies aan nieuwe bewoners om de theaterroute te bezoeken en zo een deel van de historie van Huizen te vernemen. Scholen worden uitgenodigd en de jeugd hoort ook deze historie op een makkelijk toegankelijke wijze.

En hoezo een commerciële activiteit? De Huizer Havendag maakt gebruik van een commerciële markt met toestemming van de gemeente De gemeente heeft een subsidie hiervoor kan en mag je dan stellen dat er met twee maten gemeten wordt?

Wij hopen oprecht dat de gemeente deze beslissing nog een keer overweegt want het risico dat dit prachtige initiatief ophoudt te bestaan is aanwezig!”

Wij stellen de kolommen van onze krant graag open voor lezers die willen reageren op het nieuws. Ook reageren? Stuur je reactie aan: redactie@huizernieuws.nl. Hou de bijdrage beperkt tot maximaal 250 woorden. De redactie beslist of de brief geplaatst wordt of niet en dat hangt onder meer samen met de beschikbare ruimte. De redactie mag de brief inkorten en/of redigeren. Anonieme brieven worden nooit geplaatst. Een geplaatste brief geeft de opvatting van de afzender weer.

Uit de krant