Henk Koorn volgt een creatieve workshop bij Viore.
Henk Koorn volgt een creatieve workshop bij Viore. Foto's: Bart Versteeg In beeld

Viore is er ook voor inwoners van Huizen die leven met kanker

Zorg

HUIZEN - Viore is een inloophuis voor iedereen in de regio Gooi- en Vechtstreek die leeft met kanker. Voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Huizer Henk Koorn heeft het inloophuis al vaker bezocht.

Viore biedt informatie, activiteiten, inloop en ondersteuning. “In de gemeente Huizen leven, statistisch gezien, meer dan 1.500 mensen met de diagnose kanker. Tot nu toe weet slechts een (te) beperkt aantal inwoners van Huizen de weg naar ons te vinden”, laat Viore weten.

Daarom wil ze bij meer inwoners van Huizen bekend maken welke steun Viore kan bieden. Hoe Viore van betekenis kan zijn voor hen vertelt Henk Koorn zijn verhaal.

Minder alleen
“Viore betekent best wel veel voor mij. Je bent minder alleen met je shit, pijn en verdriet. Sommige mensen die je leert kennen worden ook je vrienden. Het geeft afleiding, als je bezig bent denk je niet aan je ziek zijn”, zegt Henk Koorn. “Je wordt gesteund en we kunnen ook wel samen lachen.”


“Ik vind het van belang dat mensen uit mijn dorp die leven met kanker Viore vinden. Je leert mensen kennen die je niet uit hoeft te leggen hoe het is om kanker te hebben, als je weer naar het ziekenhuis moet voor bloedprikken, scan, chemo, de uitslag, of de spanning voor weer een controle”.

Vrijwilligers
Bij Viore werken ongeveer 70 vrijwilligers. Daardoor kan het aanbod warm en laagdrempelig blijven. Adri Dankers, vrijwilliger bij Viore, zegt:  “Samen met een collega-gastvrouw of -heer ontvangen wij de bezoekers met een hartelijk welkom, kopje koffie of thee en vooral ook met een luisterend oor. We verzorgen eventueel een rondleiding.”


“Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat Viore er is. Viore kan veel betekenen voor mensen die leven met kanker. Voor mensen die zelf kanker hebben, maar ook voor hun naasten en voor nabestaanden. Het is een veilige plek met altijd een luisterend oor. Een plek waar je je thuis kunt voelen. Ervaringen kunt delen. Viore biedt ook mogelijkheden om ontspannen en creatief bezig te zijn.”

Zonder afspraak
Bij Viore staan de deuren op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur open voor inwoners van de regio Gooi- en Vechtstreek. “Je vindt ons aan de Oosterengweg 44 in Hilversum. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers hier terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen.”

Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor een individueel gesprek over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, opbouwen na kanker en kanker en werk.

Zie voor meer informatie en voor de agenda: www.viore.org.

De huiskamer van Viore.

Uit de krant