Sam Putting (l) overhandigd de cheque aan Kim Schilder.
Sam Putting (l) overhandigd de cheque aan Kim Schilder.

AH Lindenlaan zamelt geld in om kinderdementie te bestrijden

Bedrijven

HUIZEN - Sam Putting van Albert Heijn (AH) aan de Lindelaan in Huizen heeft gisteren een cheque van € 271,75 overhandigd aan Kim Schilder (12), die zij in ontvangst nam namens stichting Beat Batten.

Het geld werd door de Albert Heijn aan de Lindenlaan ingezameld door middel van een emballageactie. Kim vraagt regelmatig aandacht voor de ziekte van Batten, omdat zij een vriendje heeft dat aan de ziekte van Batten lijdt.

Vriendje
Kim: “Ik wist natuurlijk wel dat mijn vriendje heel slecht zag, maar verder merk je eigenlijk niets aan hem. Toch kwam ik er twee jaar geleden achter dat er nog veel meer met hem aan de hand was, hij had Batten. En dat heeft hij, nu twee jaar later nog steeds.”

Batten is een stofwisselingsziekte waarbij het lijkt of kinderen gezond geboren worden. Vanaf ongeveer hun 5de jaar worden hun ogen steeds slechter. Daarna krijgen ze met nog veel meer klachten te maken zoals epilepsie, komen ze in een rolstoel en verliezen ze hun geheugen.

Kinderdementie
“De ziekte wordt ook wel een vorm van kinderdementie genoemd. Bij mijn vriendje is het op dit moment vooral duidelijk dat zijn ogen slecht zijn, hij is zo goed als blind. Maar als we niet opschieten met een medicijn of behandeling - dat is er nu nog niet - zal hij steeds verder achteruit gaan en zal hij komen te overlijden.”

“Meestal worden deze kinderen niet ouder dan 25 jaar. Ik wil heel graag dat hij beter wordt, of in ieder geval niet zieker zal worden en blijft leven. Voor het onderzoek is heel veel geld nodig en deze actie draagt daaraan bij. Dank aan AH Lindenlaan en aan alle mensen die hun statiegeld bij Albert Heijn Lindenlaan gedoneerd hebben.”

Onderzoek
Het ingezamelde bedrag draagt bij aan het onderzoek naar de ziekte van Batten dat plaatsvindt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Meer informatie over de ziekte van Batten en onderzoek is te vinden via beatbatten.nl.

Uit de krant