Acteur Jurko van Veenendaal ging op zijn knieën voor zijn vriend Martin Stritzko en vroeg hem ten huwelijk.
Acteur Jurko van Veenendaal ging op zijn knieën voor zijn vriend Martin Stritzko en vroeg hem ten huwelijk. Foto: Ellen Cornegoor Fotografie

Huwelijksaanzoek van acteur bij Theaterroute Huizen

Mensen

HUIZEN - Theaterroute Huizen sloot gisterenavond heel bijzonder af, namelijk met een huwelijksaanzoek op het toneel van de Nieuwe Kerk. Acteur Jurko van Veenendaal vroeg zijn vriend Martin Stritzko na de grote eindvoorstelling ten huwelijk.

Ten overstaan van de volledige cast en het voltallige publiek van de Theaterroute zong Jurko zijn Martin toe en ging daarna op zijn knieën. Uiteraard zei Martin volmondig ja, wat een staande ovatie in de volle kerk opleverde.

Traantjes
Regisseur en maker van de theaterroute Johan Verheij was meteen enthousiast toen Jurko hem vroeg of hij zijn aanzoek op het toneel mocht doen. Jurko heeft zijn vriend in het theater ontmoet, dus dit was natuurlijk de ideale gelegenheid. De getuigen van dit prachtige moment waren razend enthousiast en er werden nogal wat traantjes weggepinkt.

Na een prachtige kus van de twee geliefden sprak Johan Verheij het publiek toe. “Toen ik ooit de Theaterroute bedacht, wilde ik dat het een feest van verbinding en liefde zou zijn. Dit soort momenten bewijzen dat dat is gelukt. Laten we vanavond bij deze mooie theateravond ook het feest van de liefde vieren.”

Lang nagepraat
Na afloop werd er onder het genot van een drankje nog lang nagepraat over deze verrassende en ontroerende gebeurtenis.


Het gelukkige paar. Foto: Ellen Cornegoor Fotografie

Uit de krant