Het vertrek vanuit het Nautisch Kwartier.
Het vertrek vanuit het Nautisch Kwartier. Foto: Bob Awick

Ride4Kika voor vijfde keer gereden

Mensen

HUIZEN -  De Ride4Kika is afgelopen zondag weer vanuit Huizen gereden. Dit jaar kwamen zo’n 150 deelnemers opdagen. “Er zijn wel meer tickets verkocht,  206 om precies te zijn”, aldus organisator Robber Kuypers.

“Vanwege corona konden er dit jaar weer niet zoveel rijders meedoen. Het maximum was 300. Omdat we lang niet wisten waar we aan toe waren in verband met de coronaregels, hebben we het evenement pas laat op kunnen pakken en kunnen open stellen. Daardoor zijn er minder inschrijvingen.”

Robbert Kuypers heeft vanwege de onzekerheid over de coronaregels de Harleydag van komende zaterdag afgelast. “Je weet gewoon niet waar je aan toe bent en je wilt toch zekerheid kunnen bieden aan de bezoekers en de organisatie in verband met de kosten.”

Weer ideaal
“Gelukkig kon de Ride4Kika wel doorgaan. Omdat mensen online al een ticket moesten kopen en daardoor de gegevens van de deelnemers bekend waren, hoefden we alleen maar 1,5 meter afstand te houden. Het was goed te doen zo en het weer was ideaal. Niet te koud en niet te warm.”

De ride werd voor de vijfde keer gehouden. “Inmiddels word ik ook ondersteund door diverse vrijwilligers. Dat maakt het een stuk makkelijker. En we zijn ook professioneler geworden. Deze keer hadden we een nieuw communicatiesysteem en dat werkte heel goed. Iedereen kon elkaar kraakhelder verstaan.”

Opbrengst
Deze week hoopt Robbert Kuypers een overzicht te hebben van de kosten die er zijn gemaakt. “Dan maak ik de balans op en laat ik nog even weten wat de opbrengst is en wat we aan KiKa kunnen doneren.”


Een grote stoet motorrijders nam deel aan de Ride4Kika. Foto: Bob Awick

Uit de krant