De vrijwilligers met hun certificaat en trainer Daisy.
De vrijwilligers met hun certificaat en trainer Daisy. Foto: Bob Awick

Certificaten uitgereikt voor handmasseurs tegen eenzaamheid

Zorg

HUIZEN - Zeven vrijwilligers hebben vanmorgen een certificaat uitgereikt gekregen voor professioneel handmasseur. Zij ontvingen het certificaat in De Draaikom van trainer Daisy Hatusupy van Unity Care. 

Vanuit de visie dat liefdevolle aanraking via handmassage een goed instrument is om contact te maken met onze inwoners, is de gemeente Huizen het project ‘Handmassage, in verbinding met eenzaamheid’ gestart.

Vertrouwensrelatie
In het kader van dit project zijn de zeven vrijwilligers opgeleid. Binnen de vertrouwensrelatie die ontstaat met de handmasseur, wordt er met de cliënt gezamenlijk onderzocht van welke vorm van eenzaamheid er sprake is. Er bestaan wel 12 verschillende vormen.

Inwoners kunnen tijdens de behandeling hun wensen en behoeften uiten. Vanuit deze basis kan er gekeken worden naar een passende ondersteuningsvorm of een activiteit in de wijk, waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten.

Verwenmomenten
In de aankomende maanden worden er verwenmomenten handmassage aangeboden in de Beautysalon van De Draaikom en op andere ontmoetingsplekken in Huizen. Professionals of geïnteresseerde inwoners kunnen voor meer informatie terecht bij Daisy Hatusupy via info@unitycare.nl.

Uit de krant